Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κορυδαλλός: Είδα τη σύζυγό του να κλαίει στο μπαλκόνι, τα παιδιά του φώναζαν “μπαμπά, μπαμπά”, λέει αυτόπτης μάρτυρας

Για τη μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης, μίλησε αυτόπτης μάρτυρας, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές αμέσως μετά τη δολοφονία του “Ράμπο” και του “Νιόνιου”, με 45 – ίσως και περισσότερες – σφαίρες δύο πολεμικών καλάσνικοφ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Ακούσαμε δύο δυνατούς ήχους με ένα κενό μεταξύ τους. Πίστεψα πως κάπου έγινε έκρηξη” και συνέχισε: “τρέξαμε στο σημείο να δούμε τι συμβαίνει και είδαμε μία γυναίκα – τη σύζυγο του ενός θύματος – μαζί με τα παιδιά της στο μπαλκόνι να κλαίει και να φωνάζει και τα ανήλικα παιδιά να φωνάζουν “Μπαμπά, μπαμπά””.

Ο ίδιος είπε ότι “είδαμε το τζιπ να φεύγει από το σημείο όμως δεν προλάβαμε να δούμε πρόσωπα”.

Ποιος ήταν ο “Ράμπο”

Ο “Ράμπο”, από χούλιγκαν μεγάλης ομάδας, έγινε “μπράβος” και από εκεί μετατράπηκε σε βομβιστή και αργότερα σε “εκτελεστή” παντός είδους συμβολαίων.

Οι δολοφονίες του 38χρονου “Ράμπο” και του 31χρονου “Νιόνιου” είτε σχετίζονται σε ξεκαθάρισμα ανάμεσα σε ποινικούς που σχετίζονται με το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της αστυνομίας, είτε με τις δολοφονίες του “Θείου Τζο” Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας και αυτής του 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων Γεώργιου Μήτσου τον Ιούνιο του 2022 στον Γέρακα Αττικής. Όλα όμως ξεκινούν πριν από 15 χρόνια, μέσα από μία διαμάχη του Βασίλη Στεφανάκου και του Μανώλη Καραγιάννη γνωστού με τα προσωνύμια “Καράφλας”, “Νταίζι” ή “Σαμπρέλας”, που δολοφονήθηκαν τον Ιανουάριο και Ιούνιο του 2018, ενώ ενδιάμεσα, τον Απρίλιο του 2018 είχε δολοφονηθεί και ο “Μπούμπι”, Γιώργος Λίτσας.

Ο “Ράμπο” μετά τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, με τον οποίο είχαν “συνεργασία”, συνέχισε με τον “Θείο Τζο”, Γιάννη Σκαφτούρο, ενώ ο κουνιάδος του ο “Νιόνιος” έγινε συνοδός ασφαλείας και οδηγός του “Θείου Τζο”. Η “εντολή” για την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου φέρεται να προήλθε σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν αποδέκτες οι αστυνομικοί, από περιβάλλον που μπορεί να σχετίζεται με τον ιδιοκτήτη βενζινάδικων Γιώργο Μήτσου. Μετά τη δολοφονία του 2ου, σχεδόν ένα μήνα αργότερα, ύποπτος για τους αστυνομικούς ήταν και ο “Ράμπο”. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο “Ράμπο” μετά τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στον Κορυδαλλό και σε δύο ακόμη ήταν “αφανής” ιδιοκτήτης.

Η εξέλιξη του “Ράμπο”

Ο 38χρονος “Ράμπο” ήταν ανάμεσα στους κατηγορούμενους της δολοφονίας του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλο στη συμπλοκή μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού επί της Λ. Λαυρίου στην Παιανία τον Μάρτιο του 2007. Σε μία άλλη περίπτωση είχε κατηγορηθεί για μαχαίρωμα 30χρονου στην πλατεία Κορυδαλλού.

Τον Ιανουάριο του 2013, ο Βασίλης Ρ., γνωστός ως “Ράμπο” είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών στη Νίκαια καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, συνολικής ποινής κάθειρξης 12 ετών, για το “αδίκημα της συνέργειας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως” για την υπόθεση του Φιλόπουλου.

Στις φυλακές της Λάρισας, ο “Ράμπο” ήταν στο ίδιο κελί με τον έγκλειστο ακόμη τότε Βασίλη Στεφανάκο, και ξεκίνησε η “συνεργασία” τους. Την ίδια χρονιά, το 2013, ο 56χρονος σήμερα λεγόμενος “Επτάψυχος”, Δ.Ν., κατήγγειλε ότι ο “Ράμπο”, με την “παρουσία” και του πατέρα του, ήταν εκείνος που στις 9 Ιουνίου 2010 τον είχε πυροβολήσει στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα, σε καφενείο στη Ροβιάτα Ηλείας. Ο “Επτάψυχος” είχε αναφέρει ότι η προσπάθεια δολοφονίας του προερχόταν από τον Βασίλη Στεφανάκο, γιατί εκείνος ήταν στην ομάδα του “Καράφλα” Μανώλη Καραγιάννη.

Ο “Ράμπο”, σε… άκουσμα που είχαν οι αστυνομικοί στο πλαίσιο διερεύνησης της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, φερόταν να ήταν εκείνος που θα εκτελούσε δύο “συμβόλαια θανάτου” με το ένα να αφορά υψηλόβαθμο αξιωματικό, της Ασφάλειας Αττικής, που είχε ερευνήσει τις υποθέσεις των τριών αρχηγών της Greek Mafia. Ο “Ράμπο” συνελήφθη ένα μήνα μετά την “υπογραφή” του συμβολαίου θανάτου ύψους 250.000 ευρώ…

Πηγή: thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βούλα: Μοτοσυκλέτα παρέσυρε πεζή στη Λεωφόρο Καραμανλή- Βαριά τραυματίας και ο δικυκλιστής

Nέο σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε χθες στη Βούλα καθώς μοτοσυκλέτα παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα πεζή στη Λεωφόρο Καραμανλή. Η παράσυρση σημειώθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις...