Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πριν από το τέλος Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στην ΕΕ

Τη συμφωνία της Ευρωπαϊκή Ένωσης με έξι διαφορετικές εταιρείες, ώστε να εφοδιαστεί με τα εμβόλια κατά της Covbid-19 επιβεβαίωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στην Ευρωβουλή.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλέον εξασφαλίσει συμβόλαια με έξι εταιρείες. Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έχουν εμβολιαστεί ήδη πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου. Υπάρχει επιτέλους φως στο τέλος του τούνελ» σχολίασε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε πως: «Τα εμβόλια είναι σημαντικά, αλλά αυτό που μετράει είναι οι εμβολιασμοί. Τα κράτη μέλη πρέπει να ετοιμαστούν τώρα. Μιλάμε για εκατομμύρια σύριγγες και την ψυχρή αλυσίδα, την οργάνωση των κέντρων εμβολιασμού, την εκπαίδευση του προσωπικού, τα πάντα».

Μάλιστα χαρακτήρισε τα εμβόλια ως το εισιτήριο που έχουμε για να βγούμε από αυτή την υγειονομική κρίση, σχολιάζοντας πως: «Τα κράτη μέλη πρέπει να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων. Επειδή αυτό είναι το εισιτήριό μας για αυτήν την έξοδο από την πανδημία».

«Να μην επαναλάβουμε τα λάθη του καλοκαιριού»

Νωρίτερα στην ομιλία της η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε σταθεί στην κατάσταση που υπάρχει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας πως: «Τα νοσοκομεία παραμένουν υπό πίεση, και σε ορισμένες περιοχές οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες. Γνωρίζω ότι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι μπάρμαν και οι σερβιτόροι στα εστιατόρια θέλουν ένα τέλος στους περιορισμούς. Αλλά πρέπει να μάθουμε από το καλοκαίρι και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.

Η γρήγορη χαλάρωση αποτελεί κίνδυνο για ένα τρίτο κύμα μετά τα Χριστούγεννα. Εβδομάδες πριν, είχα πει ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Και ναι, θα είναι πιο ήσυχα. Αυτό είναι ζήτημα αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών».

Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ