Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κοροναϊός: Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στις ΗΠΑ

Το τρίτο κρούσμα του κοροναϊού επιβεβαιώθηκε σήμερα στις ΗΠΑ, στην Καλιφόρνια.
Πρόκειται για έναν άνδρα που είχε ταξιδέψει στην Ουχάν, το επίκεντρο του ιού στην Κίνα, έγινε γνωστό από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με την Υγειονομική Υπηρεσία της κομητείας Όραντζ, ο άνδρας που προσβλήθηκε από τον ιό έχει ταξιδέψει από την Ουχάν, την κινεζική πόλη όπου βρίσκεται το επίκεντρο της επιδημίας, που έχει ήδη σκοτώσει 56 ανθρώπους και έχει καταγράψει δύο χιλιάδες κρούσματα.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) επιβεβαίωσαν ότι οι εξετάσεις στον ασθενή βγήκαν θετικές στον νέο κοροναϊό. Ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα σε τοπικό νοσοκομείο και η κατάστασή του δεν κρίνεται σοβαρή.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο ιός μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο στην κομητεία Όραντζ. Ο κίνδυνος μιας μετάδοσης σε τοπικό επίπεδο παραμένει μικρός μέχρι τώρα» διαβεβαιώνει η Υγειονομική Υπηρεσία της κομητείας.

Οι αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει καμία πληροφορία σχετικά με τον τρόπο που αφίχθη το πρόσωπο αυτό στις ΗΠΑ ούτε για την ταυτότητά του.

Τα άλλα δύο κρούσματα στις ΗΠΑ αφορούν μια 60χρονη που επέστρεψε από την Ουχάν τη 13η Ιανουαρίου και διαμένει στο Σικάγο και έναν άνδρας, περίπου 30 ετών, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, που είχε επίσης επισκεφθεί πρόσφατα την κινεζική πόλη.

Πηγή: protothema.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ