Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

«Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στο φορολογικό και το ασφαλιστικό δημιουργεί νέες ωρολογιακές βόμβες. Με σημαντικότερη αυτή του ιδιωτικού χρέους. Οι Έλληνες χρωστούν σήμερα 102 δισ. ευρώ στην Εφορία, 31 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλα 100 δισ. στις τράπεζες» είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αποτύχει στο μέτωπο της οικονομίας, τόσο σε ότι αφορά την ανάπτυξη, όσο και το χρέος. «Η κυβέρνηση υπογράφοντας το 4ο μνημόνιο αποδέχεται ότι τα πλεονάσματα θα μείνουν στο 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022. «Αυτό είναι το βαρύ τίμημα της αναξιοπιστίας. Δεν τον εμπιστεύονται και γι’ αυτό δένουν χειροπόδαρα τη χώρα για πολλά χρόνια», τόνισε.

«Δεν θα επιτρέψω να αναπαράγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος. Μια επιχειρηματική ελίτ που λειτούργησε σε μια κλειστή οικονομία προστατευμένη από τον ανταγωνισμό εκμεταλλευόμενη πελατειακές σχέσεις με την εξουσία. Αυτό το μοντέλο δεν έχει θέση στην Ελλάδα της επόμενης μέρας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στις αλλαγές στα εργασιακά και στην επιστροφή στα προ κρίσης δεδομένα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι κινούνται σε αντιδραστική αντιαναπτυξιακή και αντεργατική κατεύθυνση.

Μετά από τρία χρόνια, η Ελλάδα μπαίνει ξανά σε εκλογικό κύκλο με τρεις εκλογές στον ορίζοντα των επόμενων δεκαέξι μηνών, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης. Είναι η ψήφος που θα φέρει κάθαρση, θα αποτελέσει αφετηρία επανεκκίνησης και θα απελευθερώσει την προοπτική μιας Ελλάδας που αξίζει καλύτερα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

paraskhnio.gr
Σχολιάστε ...
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top