Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Τσίπρας φλερτάρει με τον Θεοδωράκη για να στείλει μήνυμα στον Καμμένο

Καταλύτη για πολιτικά «φλερτ» και πολιτικά «διαζύγια» αναμένεται να αποτελέσει η λύση που επιδιώκουν Αθήνα και Σκόπια, καθώς είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων εκείνο που θα οδηγήσει σε παραμονή ή όχι, του Πάνου Καμμένου, στην κυβέρνηση.

Η λύση αναμένεται μετά το Πάσχα καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η κυβέρνηση τότε θα «πατήσει γκάζι» στη διαδικασία.

Τότε, επίσης, και με την πρόοδο των εξελίξεων, αναμένεται να υπάρξει και σαφέστερη εικόνα ως προς τις προθέσεις του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου οι οποίοι πάντως δεν αναμένεται να αλλάξουν στάση, με βάση τις εκτιμήσεις που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η χτεσινή συνάντηση Αλέξη Τσίπρα-Σταύρου Θεοδωράκη, πάντως, στο Μαξίμου, με δεδομένη την «παγωμάρα» που επικρατεί στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, ήταν σαφές μήνυμα προς την λεωφόρο Μεσογείων και τον Πάνο Καμμένο γι αυτό και προκάλεσε εκνευρισμό στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ. Ο εκνευρισμός αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου ο οποίος αποκάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη πολιτική «ρεζέρβα». Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Σία Αναγνωστοπούλου «άδειασε» τον Πάνο Καμμένο, καλώντας τον -εμμέσως πλην σαφώς- να ευθυγραμμιστεί με την προσεκτική τοποθέτηση και τους χαμηλούς τόνους που κρατούν στα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα, το δικό του μήνυμα (λίγο πριν το συνέδριο ), έστελνε στη Φώφη Γεννηματά με το ραντεβού στο Μαξίμου ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος εξηγεί στους συνομιλητές του ότι (παρά τη γκρίνια και τα βέλη που εισπράττει), δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω, σε θέματα που θεωρεί σημαντικά και τα έχει κάνει «σημαία» για τον πολιτικό του χώρο, όπως η συναινετική στάση στα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Ο πρόεδρος του Ποταμιού αγνόησε την ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη για την επιλογή του να συναντηθεί με τον Τσίπρα, ενώ στον «ρομαντισμό» που του καταλόγισε η Φώφη, απάντησε ότι δεν μπαίνει στην κυβέρνηση αλλά δείχνει συναίνεση στα εθνικά ζητήματα.

Για το περιεχόμενο της πρότασης πάντως που -τυπικά- αποτέλεσε και την αιτία της συνάντησης, ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε την πρόταση Θεοδωράκη ως βάση συζήτησης και θα καλέσει την επιτροπή εξωτερικών της Βουλής να συνεχίσει το διάλογο για τη σύσταση συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ