Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Αμαρτωλές μετακινήσεις δημοσίου

«Αμαρτωλές» μετακινήσεις με κρατικά αυτοκίνητα, πολλαπλά εικονικά δρομολόγια, καθώς και σπατάλες από τον εφοδιασμό καυσίμων και τη διέλευση διοδίων αποκαλύπτει το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το 2015. Ενδεικτικά, στο πόρισμα περιγράφεται μεταφορά ακόμα και ατόμων που είχαν αποβιώσει αλλά και αυτοκίνητο που διήνυσε 627 χλμ. σε περίπου 40 λεπτά!

Τα στοιχεία έδωσε χθες στη δημοσιότητα η υπεύθυνη Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κ. Κεραμέως, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς. Πιο αναλυτικά, έπειτα από καταγγελίες πολιτών ότι κρατικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για ιδιωτικές τους μετακινήσεις, το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) διενήργησε έλεγχο με αντικείμενο τη διαδικασία κίνησης των εν λόγω αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του έτους 2015. Μεταξύ των ευρημάτων εντοπίστηκε περίπτωση αυτοκινήτου με 129 διελεύσεις διοδίων σε 26 ημέρες, χωρίς να έχει υποβληθεί προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση διέλευσης διοδίων από τους υπογράφοντες οδηγούς.

Όπως δήλωσε η βουλευτής, «κατέθεσα ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Κουρουμπλή και Βερναρδάκη, την οποία συνυπέγραψαν 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που καταδεικνύει το μέγεθος της διαφθοράς στη Δημόσια Διοίκηση, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με αντικείμενο τις μετακινήσεις των κρατικών αυτοκινήτων για το έτος 2015».

Η κ. Κεραμέως ρωτά τους δύο υπουργούς πώς σκοπεύουν να προχωρήσουν με την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών στους εμπλεκόμενους με την υπόθεση υπαλλήλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ – Spoiler: Ο Παύλος “κλεβει” τη Νεφέλη! Ράκος η Ηλέκτρα

Ανατρεπτικές εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ. Ο Νικόλας και ο Σωτήρης συναντούν την Ελένη. Κι ένα τηλεφώνημα που κάνει...