Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντροαριστερά: Δεν βγήκε «λευκός καπνός» για την online ψηφοφορία

Δεν βγήκε τελικά λευκός καπνός από την τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση της «επιτροπής Αλιβιζάτου» σχετικά με το ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, αφού οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία, με το θέμα να παραπέμπεται για την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα parapolitika.gr

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, μέχρι στιγμής, αποτελεί το βασικό «αγκάθι», σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις της επιτροπής, με τις δύο πλευρές να παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους

Η πλευρά της Φώφης Γεννηματά συμφωνεί με την ηλεκτρονική ψηφοφορία αλλά βάζει ως προυπόθεση την αυτοπρόσωπη παραλαβή του κωδικού από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, ώστε να έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία του και έτσι να έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει από τον υπολογιστή του, στις 5 και τις 12 Νοεμβρίου.

Μάλιστα το απόγευμα της Πέμπτη και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, η πλευρά της Φώφης Γεννηματά έστειλε, μέσω διαρροής, το δικό της μήνυμα ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τυχόν φιάσκο στη διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας».

Στον αντίποδα, άλλοι υποψήφιοι έχουν θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα της online ψηφοφορίας, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να επιμένει ότι το εγχείρημα θα είναι επιτυχημένο εφόσον φέρει 200.000 και πλέον πολίτες στις κάλπες, υποστήριξε χθες από τη ΔΕΘ ότι απαιτούνται και τα δύο «είδη» ψηφοφορίας.

Υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έχουν ταχθεί, επίσης, με δηλώσεις τους οι:Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Μανιάτης.

Στο επίκεντρο της επιτροπής τέθηκε και το ζήτημα που έχει να κάνει με την online διασύνδεση των εκλογικών κέντρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε συμφωνία ως προς τον ακριβή αριθμό, καθώς η πλευρά της Φώφης Γεννηματά ζητά να στηθούν περί τα 1300 εκλογικά τμήματα.


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ