Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – Το σημαντικότερο εύρημα που τρόμαξε τον Τσίπρα – Γιατί είναι «χαμένος» και ο Κυριάκος παρά το 4ο μνημόνιο

Εάν δει κανείς τις τελευταίες μετρήσεις, θα διαπιστώσει πως ναι μεν καταγράφεται μια ευρεία «νίκη» της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τα ποσοστά που αναφέρονται, δείχνουν να είναι σχεδόν τα ίδια.

H γαλάζια παράταξη φαίνεται να έχει πιάσει «ταβάνι» ενώ το κυβερνών κόμμα δεν πέφτει περισσότερο, παρά το γεγονός ότι φέρνει σήμερα στη Βουλή το 4ο μνημόνιο που θα φέρει μεγαλύτερο «πόνο» στους Έλληνες.

Με λίγα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλείται το επόμενο χρονικό διάστημα να αντλήσει περισσότερες ψήφους από τα άλλα κόμματα (και από τον ΣΥΡΙΖΑ), την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται έτοιμος να τα δώσει όλα για όλα στην κοινωνία, εφόσον το επιστρέψει το «πλεόνασμα» και βεβαίως οι δανείστριες χώρες.

Ο πρωθυπουργός, όμως, γνωρίζει πολύ καλά πως η προσπάθειά του να ανακάμψει το κόμμα του, πρέπει να γίνει με βάση και της λογικής και του συναισθήματος. Τι εννοούμε; Στην τελευταία μέτρηση της Metron Analysis, στα κριτήρια των ψηφοφόρων στην πρόθεση ψήφου όσον αφορά στο συναίσθημα και τη λογική, η Ν.∆. έρχεται πρώτη σε όσους επέλεξαν την ψήφο τους βασιζόµενοι στη λογική, και όχι στο συναίσθημα, µε 28,8% έναντι 16,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και σε όσους άλλαξαν το κριτήριο βάσει του οποίου θα ψήφιζαν, προτάσσοντας πλέον τη λογική, αντί του συναισθήµατος, µε 22% έναντι 14,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, η Ν.∆. συνολικά κερδίζει στους ψηφοφόρους που επιλέγουν την ψήφο τους βασιζόµενοι στη λογική και όχι στο συναίσθημα σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο crashonline.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ