Το βράδυ της Τετάρτης, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πάνος Νικολαΐδης.

Η είδηση του θανάτου του ηθοποιού που συμμετείχε σε σημαντικές παραστάσεις και επιτυχημένες σειρές, σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Μάλιστα, οι πρώτες του δουλειές στο θέατρο ήταν σε παιδική ηλικία.


Γεννημένος το 1939, στην Αθήνα, έκανε τα πρώτα του βήματα στο θέατρο σε ηλικία μόλις έξι ετών, όταν έπαιξε για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, καθώς ζητούσαν παιδάκια για τελώνια.

Το επόμενό βήμα έγινε σε ηλικία 9 ετών, όταν έπαιξε με τον Δημήτρη Χορν και την Έλλη Λαμπέτη, αφού πρώτα πέρασε από οντισιόν. Αυτή ήταν η καθοριστική στιγμή στη ζωή του, που τον έκανε να αποφασίσει, μεγαλώνοντας, να γίνει ηθοποιός. «Με αυτήν τη παράσταση, καταστάλαξα μέσα μου ότι το θέατρο ήταν αυτό, με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ στη ζωή μου» είχε δηλώσει ο ηθοποιός. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή Κωνσταντινίδη, με δάσκαλο τον Δημήτρη Κεχαΐδη. Αρίστευσε στις εξετάσεις με το έργο «Το ημερολόγιο ενός τρελού», ενώ, το ίδιο καλοκαίρι, βρέθηκε σε τουρνέ και συμμετείχε στη τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.


Είχε ευρεία φιλμογραφία, καθώς είχε συμμετάσχει σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές, όπως: «Το ρετιρέ», «Ιδιαιτέρα για κλάματα», «Το τρίτο στεφάνι», «Η αίθουσα του θρόνου», «7 θανάσιμες πεθερές: Η φαρμακόγλωσση πεθερά». Είχε παίξει σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Η ζωή με τον Άλκη», «Παγίδα στην Ελλάδα», «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα» και «The zero years». Επίσης, είχε συμμετέχει σε διαφημιστικά σποτ.

naftemporiki.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top