Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ 1-2

Με τον Ευθύμη Κουλούρη να σημειώνει δύο τέρματά στο 22′ και το 24′ ο ΠΑΟΚ πέρασε με επιβλητικό τρόπο από την Τρίπολη, επικρατώντας του Αστέρα με 2-1, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική. Το γκολ των γηπεδούχων ο Ιωαννίδης με πέναλτι. .

Ετσι η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς έκανε το 2Χ2 στο πρωτάθλημα (έφτασε τους 3β. μετά την ποινή της περασμένης σεζόν), την ώρα που εκείνη του Μάκη Χάβου γνώρισε δεύτερη σερί ήττα. Με δέκα παίκτες τελείωσαν οι Αρκάδες λόγω αποβολής του Μπέρτου στα τέλη του α’ ημιχρόνου. Να πούμε οτι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ μετά από πέντε σερί ήττες στην Τρίπολη!

Με τους Ιγκλέσιας από τον Αστέρα και Κρέσπο από τον ΠΑΟΚ να συμπεριλαμβάνονται κανονικά στις δύο 11άδες αντιστοίχως, παρατάχθηκαν οι δύο «μονομάχοι». Ο δικέφαλος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο 25λεπτο, πιάνοντας κυριολεκτικά τον αντίπαλό του από τον λαιμό! Σε αυτό το διάστημα οι ασπρόμαυροι πίεσαν ασφυκτικά, απέναντι σε έναν Αστέρα που είχε πολλές αδυναμίες στο να κρατήσει μπάλα και να παρουσιάσει μια αμυντική λειτουργία.

Πιεστικός ο ΠΑΟΚ και 0-2 σε δύο λεπττά!

Ετσι ο ΠΑΟΚ «χτυπώντας» δύο φορές στο 22′ και το 24′ με τον Ευθύμη Κουλούρη, έγινε «αφεντικό» του ματς προτού καλά-καλά οι δύο ομάδες… ζεσταθούν! Στο πρώτο γκολ ευθυνόταν ο Ιγκλέσιας, με τον Κουλούρη να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Κοσίτσκι και να ανοίγει το σκορ.

Οσον αφορά το δεύτερο τέρμα, ήταν πραγματικά σπάνιο, με τον νεαρό επιθετικό να πιάνει ένα σκαστό βολέ και να αφήνει άναυδους τους αμυντικούς, αλλά και τον τερματοφύλακα του Αστέρα για το 0-2!

Η εξέλιξη αυτή αφύπνισε κάπως τον Αστέρα που βγήκε μπροστά προκειμένου να μειώσει, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία στο 32′ με κεφαλιά του Τσουκαλά που έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Σακχόφ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Μπέρτος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη (σ.σ. για μαρκάρισμα στον Κρέσπο) του διαιτητή Αρετόπουλου, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες! Μια φάση η οποία προκάλεσε τις αντιδράσεις των γηπεδούχων, καθώς ο διαιτητής από τα Τρίκαλα άργησε πολύ να σφυρίξει την παράβαση.

1-2 και νέο ενδιαφέρον

Κι ενώ όλα έδειχναν οτι οι ασπρόμαυροι θα πέρναγαν ένα άνετο απόγευμα, στο 61ο λεπτό ο Αστέρας εξασφάλισε πέναλτι σε μια φάση που ο Ιγκλέσιας σε προσπάθεια του να σουτάρει μπλέχτηκε με τον Βαρέλα. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Ιωαννίδης, μειώνοντας σε 1-2 στο 62′, με το ματς να αποκτάει μια «άγρια ομορφιά».

Ο Αστέρας αναθάρρησε βγήκε μπροστά και είχε μια καλή στιγμή στο 66′ με τον Ιωαννίδη, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και έχοντας υπομονή και την αριθμητική υπεροχή, έχασε τρεις καλές ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι του Ροντρίγκες στο76′

ΣΚΟΡΕΡ: 62’πεν. Ιωαννίδης – 22′, 24′ Κουλούρης
ΔΟΚΑΡΙ: 76′ Ροντρίγκες
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 9′ Μπέρτος – 9′ Τζαβέλλας, 28′ Κρέσπο, 73′ Ροντρίγκες, 90′ Μυστακίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 45′ Μπέρτος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Χάβος): Κοσίτσκι, Μπέρτος, Γιαννούλης, Σέφι, Κουρμπέλης, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας (83΄ Χαμντανί), Τσιλιανίδης (46΄ Ιγκόρ Σίλβα), Φαρίνια (72΄ Μάσα), Καλτσάς, Ιωαννίδης.
ΠΑΟΚ (Ιβιτς): Γλύκος, Κρέσπο (46΄ Κίτσιου), Λέο Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Κάνιας, Σακχόφ, Μπίσεσβαρ (88΄ Περέιρα), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες (77΄ Μυστακίδης), Κουλούρης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ