Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Φώφη έβαλε στον πάγο τον Θεοδωράκη

Στον πάγο βάζει τη συζήτηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού για την δημιουργία ενιαίου Κινήματος η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Μετά τις έντονες αντεγκλήσεις των δύο κομμάτων μέσω διαρροών και δημοσίων κειμένων, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ξεκαθάρισε ότι: «Έχουμε κάνει υποχωρήσεις, υπομονή, δεν έχουμε απαντήσει σε διαρροές, αλλά εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση. Ξεκαθαρίζει ο καθένας τη θέση του. Προχωράμε με αυτούς που θέλουν και μπορούν», σύμφωνα με το paraskhnio.gr.

Η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον real fm πρόσθεσε πως «η Κεντροαριστερά για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα. Και πίστη στο εγχείρημα». Και εκτίμησε πως η ηγεσία του Ποταμιού «δεν θέλει» για να συμπληρώσει: «Είναι φανερό ότι πίσω από τις καθυστερήσεις και την διγλωσσία υπάρχουν σκοπιμότητες, κάπου αλλού θέλουν να πάνε».

Όπως εξήγησε, πήρε η ίδια προ καιρού την πρωτοβουλία για συνένωση των όμορων χώρων καθώς «στην κοινωνία υπάρχει δίψα και προσδοκία να ξαναγεννηθεί αυτή η παράταξη και περιμένουν έργο χειροπιαστό».

Η Φώφη Γεννηματά σημείωσε με νόημα: «Δώσαμε χρόνο στο Ποτάμι να αποφασίσει το στίγμα του. Ανήκει στην Κεντροαριστερά; Θέλει κεντρικό ρόλο ή είναι άλλες οι επιδιώξεις του; Χθες είδαμε στην επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα, άλλα πράγματα. Είναι προφανές ότι κατευθύνονται στο να γίνουν συμπλήρωμα. Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε συμπλήρωμα, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ