Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Με ποια τακτική θα επιτεθεί στον Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Δύο στοχευμένα πολιτικά μηνύματα πρόκειται να στείλει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του από το βήμα της Ολομέλειας πριν τεθεί σε ψηφοφορία ο εκλογικός νόμος της συγκυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου. Στην τοποθέτησή του, η οποία θα αποτελέσει και το στίγμα για το πώς θα κινηθεί η ΝΔ στο επόμενο κρίσιμο διάστημα, ο κ. Μητσοτάκης, θα απευθυνθεί τόσο προς τους πολίτες και την κοινωνία, όσο και προς τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο τη μέρα μετά τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Το πρώτο μήνυμα θα αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ, θα εξηγήσει γιατί η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να «περάσει» τη λεγόμενη «απλή αναλογική» καταλήγει σε δεινή κοινοβουλευτική ήττα, καθώς δεν θα καταφέρει, σύμφωνα και με τις τοποθετήσεις των κομμάτων, να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους. Όπως σημείωνε μάλιστα στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, η κατάρρευση της κυβέρνησης έχει αρχίσει και από δω και πέρα κάθε προσπάθεια του κ. Τσίπρα να κερδίσει χρόνο ή να χτίσει συμμαχίες θα πέφτει στο κενό, καθώς τόσο οι πολίτες, όσο και τα πολιτικά κόμματα τον θεωρούν «χαμένη υπόθεση».

Η στρατηγική αυτή αναμένεται να ακολουθηθεί από τη ΝΔ και στα επόμενα κρίσιμα ζητήματα που θα μπουν στο τραπέζι από την πλευρά της κυβέρνησης. Ανάμεσα σε αυτά είναι το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης που αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας, σε μια νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Συγγρού και οι δύσκολες αλλαγές στα εργασιακά που θα κληθεί να ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Παράλληλα κατά τη σημερινή ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στις ευρύτερες συνέπειες που αναμένεται να έχει ο συγκεκριμένος εκλογικός νόμος στη χώρα, τονίζοντας σε αυστηρό ύφος, ότι ούτε ο ίδιος και η ΝΔ, αλλά και ούτε και ο λαός με την ψήφο του στις επόμενες εκλογές θα επιτρέψουν την ακυβερνησία που σχεδιάζει και επιδιώκει ο κ. Τσίπρας. Ήδη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προαναγγείλει πως την οιαδήποτε πλειοψηφία συγκεντρώσει η «απλή αναλογική» στη σημερινή ψηφοφορία θα την ακυρώσει μια αντίστοιχη πλειοψηφία από τη Βουλή που θα προκύψει στις επόμενες εκλογές.

Μάλιστα, όπως αναμένεται να τονίσει ο πρόεδρος της ΝΔ, αν επρόκειτο για ένα ιδεολογικό πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ, η κίνηση αυτή θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από ένα χρόνο και όχι τώρα που στην κυβέρνηση βλέπουν ότι καταρρέουν. Στον αντίποδα, όπως ανέφερε στενός συνεργάτης του, ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να εμφανιστεί με ηγετικό και στιβαρό προφίλ, προκειμένου να στείλει το δεύτερο πολιτικό μήνυμά του, ότι η ΝΔ και ο ίδιος είναι σοβαροί και αξιόπιστοι και αποτελούν την εναλλακτική λύση για τη χώρα, σε αντιδιαστολή με τον κ. Τσίπρα και τους τακτικισμούς του, να καταθέσει τώρα σχέδιο νόμου για αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ