Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελάτε Αμερικανάκια… να σας φορολογήσουμε

Εκεί που τον χαίρεσαι… τον αριστερούλη πρωθυπουργό μας να υποκλίνεται στους φονιάδες των λαών… Αμερικάνους σου πετάει μια μπούρδα και στα χαλάει… Ελάτε στην Ελλάδα να επενδύσετε είπε… Ποιοι τώρα… οι Αμερικάνοι. Στην Ελλάδα του Τσίπρα που φορολογεί κουλουράδες σαν ολιγαρχία και με τον Σκουρλέτη και Δρίτσα να ξηλώνουν ό,τι είναι ιδιωτικό.

Να τα λόγια του στην Αμερική “…η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλά πλεονεκτήματα. Βρίσκεται στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη και σε μια πολύ καλή τοποθεσία, μεταξύ τριών ηπείρων. Μπορεί να γίνει η χώρα που θα είναι τόπος προσέλκυσης επενδύσεων. Αυτή είναι η επιθυμία μου, ο στόχος μου.”

Αλλά την ίδια στιγμή στην Αθήνα ο υπουργός του επί της Ναυτιλίας κ. Δρίτσας αρνείται επενδύσεις υποδομής στην Cosco και ο υπουργός του επί της Οικονομίας κ. Σταθάκης, δεν συμφωνεί με την πώληση των υποδομών όπως αεροδρόμια και λιμάνια καθώς και άλλες μορφές ιδιωτικοποιήσεων που προσφέρονται για επενδύσεις.

Από την άλλη η Cosco ζητάει να διπλασιάσει τις μεταφορές της στην Ευρώπη αλλά η κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει ούτε βαγόνια ούτε μηχανοδηγούς να εξυπηρετήσει την κατάσταση.

Όμως και ο κ. Τσίπρας, πριν ένα χρόνο, κατήγγειλε στη Βουλή ότι θα κόψει τα ποδάρια και θα βάλει φυλακή κάτι ξυπνοπούλια ιδιώτες επενδυτές που τόλμησαν να πάρουν κρατικές υποδομές και να κάνουν επενδύσεις αλλά προχθές ζήτησε από τους αμερικάνους να έλθουν στην Ελλάδα και να κατακτήσουν την Ευρώπη και την Μέσα Ανατολή.

Εκεί δε που ξεκαρδίζεσαι με το προσκλητήριο Τσίπρα είναι ότι πριν ένα μήνα ο υπουργός του κ. Σκουρλέτης έκλεισε τη μοναδική στην χώρα μεταλλευτική επιχείρηση που προγραμμάτισε επενδύσεις 1.000.000 ευρώ και προσλήψεις 500 εργατών κοντά στους 2000 που εργάζονται και “βραβεύθηκε” από τον Τσίπρα με υπουργείο απόλυτα συνδεδεμένο με τις επενδύσεις!!.

Κυλιέσαι δε από τα γέλια όταν ξέρεις πως πριν από ένα μήνα ο Δρίτσας με τις δηλώσεις κατά της παραπέρα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ξεσήκωσε τους εργατοπατέρες που θέλουν τα λιμάνια κρατικά τεμπελχανεία και χώρους συναλλαγής… και αμείφθηκε ως υπουργός Ναυτιλίας στην νέα κυβέρνηση Τσίπρα.

Και σαν να μην έφταναν μόνο αυτά στον κ. Τσίπρα, για να προσελκύσει κεφαλαιούχους πήγε και παραπέρα “…θα προχωρήσουμε (είπε) στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην χώρα, και κυρίως στην φορολόγηση και στη δημόσια διοίκηση, ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις …” αλλά έκρυψε ότι στην Αθήνα 400.000 επιστήμονες και εξειδικευμένοι τεχνίτες μαζί με 20.000 επιχειρήσεις φεύγουν γιατί δεν τον πιστεύουν τον κ. Τσίπρα ότι και να λέει.

Τι να πούμε όμως στους Αμερικάνους που τους προσκυνάμε γιατί τους έχουμε ανάγκη τώρα που θα τραβηχτούμε με την Λαγκάρντ, την Μέρκελ, τον Γιούνκερ και τον Ντράγκι για την αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να κάνουμε τους καμπόσους μέσα και έξω από την Ελλάδα.

Να τους πούμε, απλά, ότι διώξαμε τους παλιούς ψεύτες που έφερναν στην Ελλάδα δήθεν νέα τζάκια ή μεγαλοεπενδυτές και έχουν γεμίσει τις φυλακές και ότι εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ λέμε να σοβαρευτούμε μήπως και καταφέρουμε εκτός από ουζάδικα να φτιάξουμε παραγωγή και να επιστρέψουμε στις εξαγωγές που μας είχαν κάνει γνωστούς και στην Αμερική.

Έως εκεί όμως. Γιατί μετά το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ 2014 και ιδίως μετά τον Βαρουφάκη ό,τι και αν λέει η Ελλάδα είναι μόνο για επιθεωρήσεις και παραστάσεις καραγκιόζη…

Αν όμως επιμένουμε να γίνουμε κάπως πειστικοί ας υποσχεθούμε ότι δεν θα συνεχίσουμε να διχάζουμε το λαό σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, σε δραχμολάγνους και ευρολιγούριδες, σε γερμανοτσολιάδες και μερκελιστές σε κατακτητές ιδιώτες και συντρόφους κρατιστές.

Ας τους βεβαιώσουμε για ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον καταργώντας όλο εκείνο το κράτος που δεν μπορεί να αναβαθμισθεί τεχνολογικά και να φθάσει σε επίπεδο πληροφορικής τουλάχιστον την Πορτογαλία.

Ας τους πείσουμε ότι αυτή την φορά θα σεβαστούμε τις επενδύσεις και τους επενδυτές και δεν θα τους υπονομεύουμε κάθε φορά που έχουμε δημοτικές ή βουλευτικές εκλογές κλείνοντας εγκαταστάσεις για να συγκινούμε τους ανεγκέφαλους…

Πάνω απ όλα όμως να τους δείξουμε ένα φορολογικό νόμο, το πολύ-πολύ με δύο ή τρία άρθρα, που θα ορίζει πρώτον ότι οι όποιοι αναπτυξιακοί φορολογικοί συντελεστές και οι κλίμακες που θα επισυνάπτονται δεν πρόκειται να μεταβληθούν μέχρι το 2026 ή το 2030 . Και ότι τα κέρδη που θα επενδύονται σε επεκτάσεις με συγκεκριμένες νέες θέσεις εργασίας θα είναι αφορολόγητα. Γιατί μόνο έτσι η Ελλάδα μπορεί να κρατήσει τα παιδιά της στον τόπο τους.

του Γιώργου Κράλογλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ