Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πάσχα: Επιστρέφουν με κάθε μέσο οι εκδρομείς – Η μεγαλύτερη «έξοδος» των τελευταίων ετών

Με σύμμαχο τον καιρό και τη μεταφερόμενη αργία της Πρωτομαγιάς αναμένεται να επιστρέψει σήμερα το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων του Πάσχα. Oσοι έμειναν στην πρωτεύουσα εκμεταλλεύτηκαν χθες τον ήλιο και πέρασαν την μέρα τους σε παραλίες της Αττικής.

Σύμφωνα με την Τροχαία, οι φετινοί εκδρομείς που έφυγαν με αυτοκίνητο, ΚΤΕΛ, πλοίο ή αεροπλάνο αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη έξοδο στη μετά πανδημία εποχή. Μόνο για τα Ι.Χ., κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας από την Αττική αναχώρησαν περί τα 700.000 οχήματα.

Ειδικότερα, από την Κυριακή των Βαΐων (26/04) μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή (03/05) από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών συνολικά πέρασαν 618.577 οχήματα.

Αντίστοιχη κίνηση παρατηρήθηκε φυσικά και στα λιμάνια. Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιριών, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.284 επιβάτες και 3.348 οχήματα, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 9.770 επιβάτες με 2.015 οχήματα. Δημοφιλέστεροι προορισμοί σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες ήταν οι Κυκλάδες, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και προορισμοί στο Bόρειο Αιγαίο.

Πληρότητα που άγγιξε το 100% παρατηρήθηκε όμως και στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ για δρομολόγια σε περιοχές όπως της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Στο ίδιο μοτίβο φυσικά και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τα αεροσκάφη να φεύγουν με πολύ υψηλές πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού.

Από χθες ξεκίνησε η σταδιακή επιστροφή, καθώς ήταν αυξημένη η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας, με τους περισσότερους ωστόσο να φαίνεται πως θα εκμεταλλευτούν την άδειά τους και θα γυρίσουν σήμερα.

Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν επιστρέψει μόλις 5.000 οχήματα.

Πάντως, τον καλό καιρό εκμεταλλεύτηκαν και όσοι αποφάσισαν να μείνουν στην πρωτεύουσα για το Πάσχα, γεμίζοντας καφετέριες και τις κοντινές παραλίες. Η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αλλά και η λιακάδα ήταν ο ιδανικός συνδυασμός για να κάνουν τις πρώτες βουτιές. Πολλές παραλίες της Αττικής, μεταξύ των οποίων και αυτή του Φλοίσβου, γέμισαν με λουόμενους, καθώς η θερμοκρασία έφθασε μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ