Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Η Huawei ανακοίνωσε την Ευφυή Λύση Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας

Η Huawei παρουσίασε την καινοτόμα Ευφυή Λύση Διανομής (IDS) Ηλεκτρικής Ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας στο Ρότερνταμ. Η IDS αναπτύχθηκε σε συνεργασία με εταίρους του οικοσυστήματος και μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και προκλήσεις της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η απώλεια υψηλών γραμμών, η αναξιόπιστη εξυπηρέτηση και το βάρος της διαχείρισης νέων ενεργειακών φορτίων.

Η Huawei παρουσίασε τις ολοκληρωμένες λύσεις της για τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας

Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, οι εταιρείες ενέργειας στρέφονται σε ψηφιακές λύσεις που αξιοποιούν τη δύναμη των δεδομένων, της συνδεσιμότητας και του αυτοματισμού. Η ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας —που συχνά αναφέρεται ως το «τελευταίο μίλι»— αποτελεί κρίσιμο στοιχείο στον εκσυγχρονισμό του συμβατικού συστήματος ηλεκτρικού δικτύου. Αυτό το «τελευταίο μίλι» είναι απαραίτητο καθώς διασφαλίζει την παράδοση ηλεκτρικής ενέργειας απευθείας στα σπίτια των καταναλωτών, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία. Το IDS της Huawei αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής για τη βελτιστοποίηση της διανομής ενέργειας, την ενίσχυση της αξιοπιστίας του δικτύου και τη διευκόλυνση της ενσωμάτωσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Η Ευφυής Λύση Διανομής της Huawei δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις ενέργειας να μεταβούν από την ψηφιοποίηση ενός σημείου των χώρων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε υποστηριζόμενη από αρχιτεκτονική, εξελικτική, ανοιχτή και συστηματική νοημοσύνη. Με ένα ανοιχτό ψηφιακό οικοσύστημα, μπορούμε να συνεισφέρουμε ώστε η βιομηχανία και οι δυνατότητες του κλάδου να είναι διαθέσιμες σε πελάτες εξωτερικά», δήλωσε ο David Sun, Αντιπρόεδρος της Huawei και Διευθύνων Σύμβουλος της BU της Huawei Electric Power Digitalization.

Η αρχιτεκτονική IDS είναι χτισμένη σε ένα μοναδικό πλαίσιο “cloud-pipe-edge-pipe-device”, το οποίο περιλαμβάνει ένα ιδιωτικό cloud ως ψηφιακή βάση, τόσο ενσύρματες όσο και ασύρματες λύσεις για το δίκτυο backhaul, μια all-in-one edge computing μονάδα (ECU) για λιτή διαχείριση, και γραμμή τηλεπικοινωνιών υψηλής ταχύτητας μετάδοσης, επόμενης γενιάς (HPLC) στην χαμηλή τάση. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση επιτρέπει μετρήσιμα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που επιτρέπουν στους παρόχους υπηρεσιών κοινής ωφέλειας να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες τους, να μειώσουν τα κόστη και να βελτιώσουν την ικανοποίηση των πελατών εντοπίζοντας και επιδιορθώνοντας βλάβες πριν συμβούν διακοπές ρεύματος.

Η λύση έχει ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά της καθώς εφαρμόζεται σε πολλές επαρχίες της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Shaanxi σε συνεργασία με την State Grid Shaanxi Electric Power Co., Ltd. Η λύση έχει φέρει επανάσταση στη διαχείριση περισσότερων από 100.000 περιοχών μετασχηματιστών διανομής, μειώνοντας τη διάρκεια διακοπών και επιτυγχάνοντας ένα εντυπωσιακό ποσοστό αξιοπιστίας τροφοδοσίας. Επιπλέον, επέτρεψε την απρόσκοπτη ενσωμάτωση περισσότερων από 50.000 οικιακών φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και πάνω από 1.000 μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων 10 kV στο να επιτευχθεί 100% πρόσβαση και κατανάλωση.

«Η λύση παρέχει ολοκληρωμένη και ακριβή ανίχνευση δικτύου διανομής ενέργειας, λιτή και εκλεπτυσμένη διαχείριση, έγκαιρη και προληπτική εξυπηρέτηση πελατών, καθώς και απλούστερη και πιο αποτελεσματική εργασία για τους υπαλλήλους μας.» δήλωσε ο Zhang Genzhou, CIO του State Grid Shaanxi.

Η λύση έχει επίσης δώσει πολλά υποσχόμενα αρχικά αποτελέσματα δοκιμών στην Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, αποδεικνύοντας τις δυνατότητές της να φέρει επανάσταση στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας κλήθηκαν να επισκεφθούν το περίπτερο της Huawei για να ενημερωθούν για τη Λύση Ευφυούς Διανομής και να δουν πώς η εμπειρία της Huawei βοηθώντας εταιρείες ενέργειας να μεταμορφώσουν τις δραστηριότητές τους συμβάλλει στην περαιτέρω επιτυχία πελατών με παγκόσμια παρουσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ: Ο Παύλος κι η Νεφέλη, έρχονται όλο και πιο κοντά

Καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της σειράς  ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ Στην Αρσινόη ο Σωτήρης δίνει εντολή ξεκάθαρη στον Διοικητή: μόλις τους βρουν, θέλει να...