Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Έρχονται και άλλα εντάλματα για τη δολοφονία Λυγγερίδη – Τα νέα στοιχεία των Αρχών

Ο πρώτος κύκλος των απολογιών στην υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης που, σύμφωνα με τις Αρχές, συνδέεται με τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη έκλεισε με συνολικά 19 από τους 67 συλληφθέντες να οδηγούνται, μετά τις απολογίες τους, στη φυλακή.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρμόδιες αρχές ετοιμάζουν και νέα εντάλματα, καθώς φέρονται να έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για τη δράση και άλλων προσώπων που βρίσκονταν στις κερκίδες του «Μελίνα Μερκούρη» το μοιραίο βράδυ.

Έτσι, εκτιμάται πως το επόμενο διάστημα θα περάσουν το κατώφλι της Ευελπίδων και άλλα πρόσωπα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιολογούνται με προσοχή με στόχο να διακριβωθεί αν τα 160 άτομα που αναφέρονται στη δικογραφία, τα τελευταία χρόνια έχουν προβεί σε αξιόποινες πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο. Το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές φέρεται να είναι αποκαλυπτικό και έρχεται να ενισχύσει τις μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων που, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, «έκαψαν» τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές στην υπόθεση.

Μεταξύ των 19 προσώπων που προφυλακίστηκαν, ύστερα από μια μαραθώνια διαδικασία, βρίσκονται σύμφωνα με την κατηγορία και ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, που έδωσαν «εντολές» για να ξεκινήσει η φονική επίθεση σε βάρος των αστυνομικών. Συγκεκριμένα, οι 16 φέρονται να εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση και τη δολοφονία, ενώ οι τρεις σε υπόθεση κατοχής-διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα, σε κάποιους αποδίδεται και ο ρόλος του ηθικού αυτουργού στη δολοφονία του άτυχου αστυνομικού.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι κατά περίπτωση με 28 κατηγορίες οι 12 εκ των οποίων τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται, ωστόσο, δεν έπεισαν και κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι 48 κατηγορούμενοι.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

MAESTRO Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1

Δείτε τι θα συμβεί στο πρώτο επεισόδιο του β΄ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς MAESTRO που βλέπουμε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 Η δολοφονία του Χαράλαμπου έχει αναστατώσει όλο...