Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δικηγόροι οικογένειας Φύσσα για αποφυλάκιση του «αμετανόητου νεοναζί» Μιχαλολιάκου: «Μέγιστη προσβολή στα θύματα»

Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο «διευθυντής» της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Η απόφαση του συμβουλίου που ανοίγει την πόρτα της φυλακής στον Νίκο Μιχαλολιάκο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων της οικογένειας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι Θοδωρής Θεοδωρόπουλος και Χρύσα Παπαδοπούλου, η αποφυλάκιση του «νεοναζί» συνιστά «μέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους καθώς και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Όπως τονίζουν, ο Νίκος Μιχαλολιάκος «δεν έχει επιδείξει κανένα ίχνος μεταμέλειας» και πως η «εγκληματική δραστηριότητα του νεοναζί εγκληματία ξεκίνησε το μακρινό 1978 και συνεχίστηκε για 35 έτη μέχρι να φτάσουμε στην δολοφονία του Παύλου, η οποία και οδήγησε στην σύλληψή του».

«Αναμένουμε από τις ανώτατες εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας να πράξουν δεόντως τα δικονομικώς δυνατά και να προσβάλλουν το βούλευμα αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενόψει και της απορριπτικής πρότασης του εισαγγελέα προς το συμβούλιο, η οποία δεν έγινε δεκτή», καταλήγει η ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας Φύσσα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η αποφυλάκιση με χρήση των ευεργετικών διατάξεων έκτισης ποινής του νεοναζί αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης η οποία «μάτωσε» την ελληνική κοινωνία και δημοκρατία διαπράττοντας συστηματικά κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις, συνιστά μέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους καθώς και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι δεδομένο ότι ο εν λόγω καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν έχει επιδείξει κανένα ίχνος μεταμέλειας από την καταδίκη του έως και σήμερα. Είναι επίσης δεδομένο ότι η εγκληματική δραστηριότητα του νεοναζί εγκληματία ξεκίνησε το μακρινό 1978 και συνεχίστηκε για 35 έτη μέχρι να φτάσουμε στην δολοφονία του Παύλου, η οποία και οδήγησε στην σύλληψή του.

Είναι απορίας άξιο, λοιπόν, πως ένας τέτοιος αμετανόητος νεοναζί εγκληματίας με ηγετική εγκληματική δράση, ο οποίος λίγες ώρες μετά την πρωτόδικη καταδίκη του δήλωνε «υπερήφανος για τις Ιδέες μου, για τις οποίες αγωνίστηκα από ηλικίας 15 ετών, από το 1972, επί 48 ολόκληρα χρόνια…» και του οποίου οι ναζιστικές ιδέες σύμφωνα με το σκεπτικό της καταδικαστικής αποφάσεως του Τριμελούς Εφετείου αποτέλεσαν το κίνητρο της εγκληματικής δράσης της Χ.Α. κατά όσων έκρινε ως αντιφρονούντες, των πολιτικών και ιδεολογικών αντιπάλων της και των μεταναστών, κρίθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη ως μη ύποπτος τελέσεως νέων αξιόποινων πράξεων.

Ενόσω συνεχίζεται η διαδικασία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και τα θύματα της Χ.Α παλεύουν για την δικαίωσή τους, το εν λόγω βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου προκαλεί και δοκιμάζει τις αντοχές τους. Αναμένουμε από τις ανώτατες εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας να πράξουν δεόντως τα δικονομικώς δυνατά και να προσβάλλουν το βούλευμα αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενόψει και της απορριπτικής πρότασης του εισαγγελέα προς το συμβούλιο, η οποία δεν έγινε δεκτή».

Η αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ο εισαγγελικός λειτουργός δέχεται ότι τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να βγεί όμως ήταν αρνητικός καθώς, όπως σημειώνει στην πρόταση του, υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες δεν πρέπει να αποφυλακιστεί.

Συγκεκριμένα, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι συντρέχουν μεν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση υφ’ όρον απόλυσης, πλην όμως αναφορικά με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις προτείνει την απόρριψη της αίτησης, αξιολογώντας τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Ωστόσο το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε με το βούλευμα του, ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.

Έτσι αξιολογεί τη διαγωγή του θετικά, απορρίπτει την αρθρογραφία ως ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων, δέχεται την αίτηση και διατάζει την υφ’όρον απόλυση του, επιβάλλοντας τους όρους της:

απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής,
εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής (Πεύκη) μια φορά τον μήνα
και μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ