Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

«Βροχή» οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία – 141 περιστατικά και 73 συλλήψεις σε 24 ώρες

Αλλεπάλληλες είναι οι καταγγελίες μέσα σε ένα 24ωρο για ενδοοικογενειακή βία σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν καταγραφεί 141 περιστατικά και έγιναν 73 συλλήψεις. Μάλιστα 5 θύματα ζήτησαν να διαμείνουν σε δομή.

Τρία άτομα συνελήφθησαν μετά από ισάριθμες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία τη Δευτέρα και σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες.

Ενδοοικογενειακή βία : Έντεκα συλλήψεις σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Σύφωναμε το Pelop.gr , στο Αίγιο, άνδρας καταγγέλθηκε από τη σύντροφό του για πρόκληση σωματικής βλάβης, χτυπώντας τη στο κεφάλι με οικιακό σίδερο.

Στο Αιτωλικό, οι αστυνομικοί μετά από καταγγελία γυναίκας για πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση κατά του συζύγου της, του πέρασαν χειροπέδες.

Στη Ναύπακτο, συνελήφθη αλλοδαπός, η σύζυγος του οποίου υπέβαλε καταγγελία σε βάρος του για εξύβριση, ενδοοικογενειακή βία, απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακή απειλή, σε περιοχή του Αντιρρίου.

Από το Σάββατο 6 μέχρι και τη Δευτέρα 8 Απριλίου κατεγράφησαν συνολικά 9 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και με 11 άτομα -στην πλειοψηφία τους άνδρες- να συλλαμβάνονται από αστυνομικούς σε περιοχές της Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Ενδοοικογενειακή βία στην Κω: Στρατιωτικός κλώτσησε τη γυναίκα του και την έβγαλε έξω από το σπίτι

Σύμφωνα με το Kosnews24.gr, στην περιοχή Πλατάνι της Κω, το μεσημέρι της Τρίτης 9 Απριλίου, μία 46χρονη κατήγγειλε τον 43χρονο σύζυγό της, ο οποίος είναι στρατιωτικός.

Όπως υποστήριξε η γυναίκα, την τράβηξε από τα μαλλιά, την κλώτσησε και την έδιωξε από το σπίτι τους.

Η 46χρονη δεν ήθελε ιατροδικαστική εξέταση, ενώ της χορηγήθηκε «ενημερωτικό σημείωμα με κατάλογο φορέων και υπηρεσιών παροχής αρωγής σε θύματα Ενδοοικογενειακής Βίας».

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με περιπολικό της αστυνομίας σε φιλικό της σπίτι, όπου φιλοξενείται.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 59 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙO 59 Ο Δημήτρης σοκαρισμένος από τις απειλές του Ιγκόρ νιώθει για πρώτη...