Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Βορίδης και Κουτνατζής αντικαθιστούν τους «παραιτηθέντες» Παπασταύρου – Μπρατάκο

Μάκης Βορίδης και Στυλιανός Κουτνατζής αντικαθιστούν Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο: H εσωτερική αναδιάταξη μειώνει κατά δύο τον συνολικό αριθμό των μελών της κυβέρνησης

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης – στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών – τις αρμοδιότητες του Σταύρου Παπασταύρου αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης και του Γιάννη Μπρατάκου ο Στέλιος Κουτνατζής.

Σημειώνεται πως οι παραιτήσεις του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου ήρθαν έπειτα από δημοσιεύματα που τους ήθελαν να δίνουν το παρών στη γιορτή του μεγαλοεκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων. Ο Στέλιος Κουνταντζής ορίζεται ΓΓ του ΠΘ με τις από το νόμο προβλεπόμενες αρμοδιότητες της ΓΓ καθώς και την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του Πρωθυπουργού», γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται πως ο Στέλιος Κουτνατζής, δικηγόρος και λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ήταν μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων. Πρόκειται επί της ουσίας για το πρόσωπο που «τρέχει» όλο το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, ενώ είχε αναλάβει και μεταβατικό ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου όταν είχε παραιτηθεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, καθώς και την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του πρωθυπουργού.

Όσον αφορά την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ανακοινώθηκε πως αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων (π.χ Υπουργικού Συμβουλίου) σε συνεργασία με τον Στέλιο Κουτναζτή, ενώ θα συμμετέχει και στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου.

Η Γ.Γ επανέρχεται σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά – όπως αναφέρουν στην κυβέρνηση – ενώ τα υπόλοιπα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν.

Ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό (πχ Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Τέλος, η κ. Ελένη Σχινά αναλαμβάνει διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του πρωθυπουργού.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ