Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Νέα επίθεση στο Σίδνεϊ: Αρχισε να μαχαιρώνει με μανία ιερέα πάνω από την Αγία Τράπεζα – Τραυμάτισε άλλα 4 άτομα [βίντεο]

Νέα επίθεση με μαχαίρι, αυτή τη φορά εναντίον ιερέα σε εκκλησία την ώρα που κήρυττε, σημειώθηκε στο Σίδνεϊ, λίγα 24ωρα μετά τη φονική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το 9News.com, ένας επίσκοπος μαχαιρώθηκε και άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση σε εκκλησία στα δυτικά του Σίδνεϊ. Η επίθεση συνέβη στην εκκλησία “Christ The Good Shepherd Church” στο Wakeley, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, την ώρα που ο ιερέας τελούσε λειτουργία, η οποία μεταδιδόταν ζωντανά στο διαδίκτυο. Πολλαπλά πληρώματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται τέσσερις άνδρες, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι ηλικίας 60, 50, 30 και 20 ετών. “Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα που βοηθά την αστυνομία στις έρευνες”, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

“Οι τραυματίες υπέστησαν τραυματισμούς που δεν απειλούν τη ζωή τους και νοσηλεύονται”. Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Να τονισθεί ότι η επίθεση έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το θάνατο έξι ανθρώπων από μαχαίρι, στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction του Σίδνεϊ. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα δύο αυτά γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους.

Δείτε το βίντεο – Προσοχή σκληρές εικόνες


Αυτός είναι ο άνδρας που αιματοκύλισε το Σίδνεϊ

Να υπενθυμίσουμε ότι το Σάββατο 13 Απριλίου σημειώθηκε στο Σίδνεϊ επίθεση με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ άλλων σε εμπορικό κέντρο. Δράστης ήταν τότε ένας 40χρονος άνδρας που έπασχε από ψυχική νόσο και τίποτα δεν δείχνει πως υπήρχε τρομοκρατικό κίνητρο, σύμφωνα με την αυστραλιανή αστυνομία.

Ο δράστης, ο Τζόελ Κάουτσι, καταδιώχθηκε και σκοτώθηκε από μια αστυνομικό, το θάρρος της οποίας χαιρετίσθηκε. Η Κάρεν Γουέμπ, μια άλλη αξιωματούχος της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακοίνωσε ότι έχασαν τη ζωή τους πέντε γυναίκες και ένας άνδρας.

Δώδεκα άνθρωποι μεταφέρθηκαν εξάλλου στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων ένα μωρό 9 μηνών που βρίσκεται σε “σοβαρή, αλλά σταθερή” κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία. Η μητέρα του υπέκυψε στα τραύματά της.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ