Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Η επιστροφή του βασιλιά Καρόλου: Σε ασθενείς με καρκίνο η πρώτη δημόσια επίσκεψη, ενώ ο ίδιος συνεχίζει τις θεραπείες

Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στη δουλειά το πρωί της Τρίτης 30/04 λίγους μήνες μετά τη διάγνωση του καρκίνου του.

Ο 75χρονος μονάρχης συνοδευόμενος από την 76χρονη βασίλισσα Καμίλα επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης το αντικαρκινικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Macmillan Cancer Centre στο κέντρο του Λονδίνου. Ο Βρετανός γαλαζοαίματος φανερά ευδιάθετος συνομίλησε με τους ασθενείς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο ίδιος διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνο και συνεχίζει να υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες, οπότε γνωρίζει καλά τις προκλήσεις αυτής της ασθένειας. Οι θεράποντες γιατροί του έδωσαν το “πράσινο φως” προκειμένου να επιστρέψει στα θεσμικά του καθήκοντα με φυσική παρουσία, μια επιστροφή που ο βρετανικός Τύπος ερμηνεύει ως ισχυρή ένδειξη πως η υγεία του μονάρχη βελτιώνεται.

Ο μονάρχης φαινόταν πανευτυχής χαμογελώντας και κρατώντας τα χέρια ασθενών σε θάλαμο χημειοθεραπείας.

“Είμαι καλά, ευχαριστώ” απάντησε ο ίδιος όταν τον ρώτησαν πώς πηγαίνει η θεραπεία του για τον καρκίνο.

Στόχος του Καρόλου είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας. Παράλληλα, ο 75χρονος μονάρχης επιθυμεί να αναδείξει την καινοτόμο έρευνα, που υποστηρίζεται από την Cancer Research UK, η οποία πραγματοποιείται στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος συμφώνησε να γίνει ο νέος προστάτης της Cancer Research UK, φέρνοντας τη δική του εμπειρία στην έρευνα.

Σύμφωνα με το παλάτι, το νοσοκομείο δεν επιλέχθηκε επειδή έχει σχέση με τη θεραπεία που ακολουθεί ο βασιλιάς ή τη μορφή καρκίνου του η οποία παραμένει κρυφή.

Ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε στις 5 Φεβρουαρίου πως διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται σε θεραπεία χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την μορφή και το στάδιο.

Έκτοτε, είχε περιορίσει τα δημόσια καθήκοντα στο ελάχιστο και αυτή ήταν η πρώτη φορά που τον είδαμε σε επίσημη έξοδο.

Η ανακοίνωση της επιστροφής του Κάρολου στη δουλειά συνέπεσε με τα δημοσιεύματα που ήθελαν να έχει επιδεινωθεί η υγεία του. Ακόμα είχε διαρρεύσει ότι το παλάτι έχει έτοιμο το σχέδιο της κηδείας του.

Η συγκεκριμένη εμφάνιση βάζει τέλος στις φήμες περί σοβαρής επιδείνωσης της υγείας του βασιλιά.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 138 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 138 Η Νεφέλη και ο Παύλος έρχονται στο Βρεττέικο, όπου τους περιμένει σύσσωμη η οικογένεια της...