Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Γ. Στουρνάρας: Ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα να μετασχηματίσει την οικονομία της

Την ανάγκη υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων με στόχο την ενίσχυση της ευημερίας και την περαιτέρω ενδυνάμωση των θεσμών υπογράμμισε από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας της Ελλάδος ο διοικητής Γιάννης Στουρνάρας.

“Η Ελλάδα έχει την ιστορική ευκαιρία να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό της οικονομίας της, συγκλίνοντας προς τον ευρωπαϊκό μέσο όρο”, διαμήνυσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το γεγονός ότι χρειάστηκαν 13 χρόνια για να ανακτήσει η χώρα την επενδυτική βαθμίδα υποδηλώνει ότι η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία στην άσκηση οικονομικής πολιτικής είναι κρίσιμοι παράγοντες που ανακτώνται πολύ δύσκολα αν χαθούν.

“Πολιτική σταθερότητα, δημοσιονομική σταθερότητα, χρηματοπιστωτική σταθερότητα είναι δημόσια αγαθά και πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού ειδικά στην Ελλάδα”, υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.

Ειδικότερα για τον τραπεζικό κλάδο, η ΤτΕ αποτιμά θετικά την αποεπένδυση του Δημοσίου από τις συστημικές τράπεζες, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την έλευση αξιόπιστων θεσμικών επενδυτών, όπως ανέφερε ο διοικητής.

Η συγκυρία της αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες με επιτυχείς όρους είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή, λόγω του θετικού κλίματος που επικρατεί για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, παρά το περιβάλλον αυξημένης διεθνούς αβεβαιότητας και ενισχυμένων γεωπολιτικών κινδύνων”, τόνισε.

Πηγή: capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ