Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής

Δύο χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στο Μαύρο Κόλυμπο στην Iεράπετρα, όπως καταγράφονται απ’ το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, 06/04/2024, με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων Sentinel-2.

Στις δορυφορικές εικόνες που ακολουθούν, σύμφωνα με το radiolasithi, απεικονίζεται η περιοχή πριν και μετά την πυρκαγιά, στα χρώματα του ορατού και του κοντινού υπέρυθρου.

Επίσης με κόκκινο χρώμα εμφανίζεται η έως το μεσημέρι καμένη έκταση, ενώ με έντονο ροζ οι έως τότε ενεργές εστίες που κινούνταν προς το δασάκι του Κουτσουρά.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, υπάρχουν ακόμα ενεργές εστίες στην περιοχή και έντονες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ η φωτιά δεν έχει εισέλθει στο δασάκι.

Από το μεσημέρι και έπειτα η πυρκαγιά έχει επεκταθεί ανατολικότερα στην κορυφογραμμή πάνω από το δασάκι του Κουτσουρά.

Το μεσημέρι του Σαββάτου το μέτωπο έχει επικεντρωθεί σε ορεινά, αδιάβατα, σημεία μακριά από κατοικημένες περιοχές και απειλεί δασικές εκτάσεις τόσο προς την περιοχή του Κουτσουρά αλλά και πίσω από την κορυφογραμμή που είναι ορατή από τους νότιους οικισμούς.

Πηγή: enikos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ