Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ευρωεκλογές 2024: Η ώρα του Αρείου Πάγου – Σήμερα κρίνεται η συμμετοχή των Σπαρτιατών

Την τελική λίστα των κομμάτων που θα δώσουν την μάχη των ευρωεκλογών της Κυριακής 9 Ιουνίου θα ανακοινώσει σήμερα (24/4) το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Αίτηση συμμετοχής έχουν υποβάλλει 46 συνδυασμοί, μεταξύ των οποίων τα 9 κοινοβουλευτικά κόμματα (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας), τα κόμματα ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, ο ΛΑΟΣ, η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και νέοι σχηματισμοί όπως οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου και ο Κόσμος του Πέτρου Κόκκαλη.

Το βλέμμα φυσικά είναι στραμμένο στο κόμμα του Βασίλη Στίγκα. Μετά τα υπομνήματα που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά, ζητώντας να αποκλειστούν από τις Ευρωεκλογές, οι Σπαρτιάτες βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, με νομικούς κύκλους να προεξοφλούν την απαγόρευση καθόδου τους στην εκλογική διαδικασία, με βάση το νόμο περί «πραγματικής ηγεσίας» κομμάτων.

Πολιτική αντιπαράθεση για τη συμμετοχή των Σπαρτιατών

Την ίδια ώρα «φωτιά» άναψε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέσει κείμενο και όχι υπόμνημα στη δικαιοσύνη με αντίστοιχο περιεχόμενο. Αυτό προκάλεσε την επίθεση στην Κουμουνδούρου από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνολική αποτυχία στους χειρισμούς της.

Μαρινάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: «Δημιουργία εντυπώσεων»

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή δήλωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης Αλέξανδρου Αυλωνίτη ο οποίος ανέφερε πως το κόμμα θα καταθέσει το δικό του υπόμνημά στον Άρειο Πάγο για να μην κατέβουν οι «Σπαρτιάτες» στις ευρωεκλογές 2024.

Ο κ. Μαρινάκης σημειώνει πως «η προθεσμία έχει λήξει από τις 20 του μηνός», τονίζοντας επίσης πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απών από μια τέτοια υπόθεση που αφορά στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Ούτε την τελευταία μας νομοθετική πρωτοβουλία, προς αυτή την κατεύθυνση είχαν ψηφίσει, ούτε στις εθνικές εκλογές του 2023 είχαν καταθέσει υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη».

Και προσθέτει ο κ. Μαρινάκης: «Οι δήθεν υπερασπιστές της Δημοκρατίας, που κόπτονται για το Κράτος Δικαίου, συκοφαντώντας την Ελλάδα στην Ευρώπη, μένουν σταθερά μόνο στα μεγάλα λόγια και στη δημιουργία εντυπώσεων. Όπως τότε που επί 4,5 χρόνια δεν έβρισκαν αίθουσα να δικαστεί η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής»

Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ