Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κυψέλη – Επίθεση με σφυρί σε 17χρονο: «Με ακολουθούσε κρατώντας το σφυρί. Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε»

Εξιτήριο πήρε ο 17χρονος μαθητής που δέχθηκε επίθεση από έναν 19χρονο που εισέβαλε το πρωί της Τρίτης στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην Κυψέλη, κρατώντας ένα σφυρί και ένα μαχαίρι, ο οποίος ταυτόχρονα τραυμάτισε και τον διευθυντή του Λυκείου όταν προσπάθησε να τους χωρίσει.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο μαθητής ανέφερε ότι δέχθηκε την επίθεση κατά την πρώτη ώρα του μαθήματος. «Άρχισα να τρέχω στις σκάλες προς το γραφείο του διευθυντή και με ακολουθούσε κρατώντας το σφυρί. Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε».

Επίσης, ο μαθητής είπε ότι δε γνώριζε τον θύτη αλλά μόνο τον αδελφό του με τον οποίο είναι συμμαθητές. Ο 17χρονος μάλιστα ανέφερε ότι από τα χτυπήματα δεν λιποθύμησε, οπότε και θυμάται όλο το περιστατικό που εκτυλίχθηκε. Τόνισε παράλληλα ότι παραμένει ακόμα ταραγμένος από το χτύπημα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίθεση, οι καθηγητές κλείδωσαν τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες για την ασφάλειά τους. Ο δράστης κρύφτηκε στο υπόγειο του σχολείου και απειλούσε με το μαχαίρι τους αστυνομικούς. Ο 19χρονος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Πάνω του βρέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα σφυρί και 6,5 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πηγή: newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σπαρτιάτες: Στις 19 Ιουνίου η δίκη Κασιδιάρη και των 11 βουλευτών για εξαπάτηση εκλογέων

Στις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη των 11 εκλεγμένων με τους «Σπαρτιάτες» βουλευτών, του Ηλία Κασιδιάρη καθώς και ενός δικηγόρου,...