Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η τοξικότητα επιστρέφει δριμύτερη

Πριν λίγους μόνο μήνες, ο Ελληνικός λαός [ειδικότερα οι ψηφοφόροι της Αντιπολίτευσης] έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώθηκε στο μισό, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να παραπαίει σε ρόλο κομπάρσου στο 12%.

Του Άγη Βερούτη

Μάλιστα, η απάντηση του καθημερινού πολίτη εκτός πολιτικού συστήματος, πολιτικών γραφείων αιρετών και πολιτευόμενων, ήταν ότι “Αν το 41τακατό κυβερνάει με αποχή των μισών ψηφοφόρων της χώρας, το 12% τι ακριβώς εκπροσωπεί; Το 6τακατό;”

Το μήνυμα της κοινωνίας επί της ουσίας ήταν ότι δηλητηριάζοντας την πολιτική ζωή της χώρας με συκοφαντικές επί προσωπικού επιθέσεις και ύβρεις στην κυβέρνηση και στον Εκλεγμένο Αρχηγό της χώρας, δεν περιποιούν τιμή στη δημοκρατική αποστολή τους.

Από τη λήψη αυτού του μηνύματος, ακολούθησαν τεκτονικές αλλαγές στον ευρύτερο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά την αλλαγή αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ με ένα εντελώς φρέσκο πρόσωπο, άσχετο με το προϋπάρχον πολιτικό προσωπικό και την τοξικότητα με την οποίαν πολιτευόταν, με τη σχεδόν ταυτόχρονη διχοτόμησή του στους σκληροπυρηνικούς της τοξικότητας που δημιούργησαν το κόμμα της Νέας Αριστεράς παρά τους 13-0, όλοι οι καθημερινοί πολίτες, η πλειοψηφία της κοινωνίας, ήλπισαν ότι θα επανέλθει η παραγωγική και χρήσιμη αντιπολίτευση, επί της ουσίας, που χρειάζεται κάθε κυβέρνηση για να κάνει σωστότερα τη δουλειά της.

Φευ!

Η ίδια η Νέα Δημοκρατία βλέποντας την ανικανότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αρθρώσουν συγκροτημένες αντιπροτάσεις στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, άνοιξε τις πόρτες σε εσωτερικές συζητήσεις, επιτρέποντας αλλά και προάγοντας διαφορετικές φωνές εκ των έσω, για να αποδώσει τη δικαιούμενη από την κοινωνία και απαιτούμενη από τη δημοκρατία αντιγνωμία ουσίας εντός του κοινοβουλίου.

Την ίδια περίοδο το τρίτο κόμμα του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του κ. Ανδρουλάκη, απέτυχε να επιδείξει πολιτικό αισθητήριο ικανό για να πείσει σε επιστροφή τους παλιούς ψηφοφόρους του, καθώς ο τελευταίος επέλεξε να ακολουθήσει στον κατήφορο της τοξικότητας τους πλέον σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ και τον Βελόπουλο.

Τις τελευταίες ημέρες οι καθημερινοί πολίτες [αυτοί που δουλεύουν για να βάλουν ψωμί στο τραπέζι κάθε μεσημέρι] βλέπουν ένα ρεσιτάλ τοξικότητας και δηλητηριασμένου κλίματος στο πολιτικό σύστημα της χώρας, όχι πολύ διαφορετικό από αυτό που οδήγησε στην κατακρήμνιση του ΣΥΡΙΖΑ 13-0, την προς ώρας στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ ώσπου και εκείνο να πάρει την νομοτελειακή τροχιά όσων είναι πρόθυμοι να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή της χώρας, για τα σκοτεινά μικροπολιτικά [υποτιθέμενα] συμφέροντά τους.

Ο κόσμος δεν θέλει την τυμβωρυχία των Τεμπών!

Είναι πάρα-πάρα πολύ βαρύ το πένθος που κουβαλάει η χώρα, και πολύ χοντρός ο κόμπος στον λαιμό όλων των κανονικών ανθρώπων για τα βλαστάρια που χάθηκαν, για να αφήνει κάποιους να ανασκαλίζουν τους τάφους τους για ένα πρόσκαιρο πολιτικό σλόγκαν, για μια ατάκα στην τηλεόραση, για έναν αφορισμό και μια πρόσκληση στην ευρωπαϊκή εισαγγελέα να ρίξει την εκλεγμένη Ελληνική Κυβέρνηση!

Ούτε θέλει ο κόσμος την επιστροφή του Αυριανισμού, που ο “κάθε Κουρής” ανεβοκατέβαζε υπουργούς και κυβερνήσεις με φωτομοντάζ, εκβιασμούς και γυμνές φωτογραφίες!

Ούτε θέλει ο κόσμος αποσταθεροποίηση της μόνης κυβέρνησης των τελευταίων 15 ετών που έχει επαναφέρει τη χώρα σε μια ολοένα βελτιούμενη πορεία! Που αφήνει τον κόσμο να κάνει τη δουλειά του. Με τα όσα λάθη της η ίδια ομολογεί και ενίοτε ζητάει και συγγνώμη (!!) από τον Λαό, λες και έχει ζητήσει συγγνώμη από την κοινωνία ποτέ άλλος Πρωθυπουργός, πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ο κόσμος θέλει ησυχία να μπορέσει να βγάλει το ψωμί του, να βρει δουλειά σεζόν, να βάλει πέντε δεκάρες στην άκρη για να πάει δέκα μέρες στην Κεφαλονιά, να αλλάξει λάστιχα στο αμάξι του!

Ο κόσμος θέλει μια αξιοπρεπή και ουσιαστική αντιπολίτευση προς μια ομολογουμένως πολύ ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία, που να βασίζεται στην ουσία και την αντιπρόταση!

Ακόμα και αν αυτή έρχεται από το εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης!

Ο κόσμος δεν εκτιμάει τον πολιτικό τομαρισμό και τον εκτσογλανισμό της πολιτικής ζωής, τη συνομωσιολογία, τη τοξικότητα των “μουτρωμένων” επειδή τους γύρισαν την πλάτη οι ψηφοφόροι τους ήδη δυο φορές πέρυσι.

Κύριοι, αφήστε τον κόσμο να δουλέψει!
Βρείτε κάτι ουσίας να αντιτάξετε!
Που να μην δηλητηριάζει την κοινωνία.

Ο κόσμος θέλει Πρόοδο!
Μην τον υποτιμάτε!

Δεν πειράζει, όμως.
Αν συνεχίσετε την τοξικότητα, θα το βρείτε “στις κάλτσες”!
Εκεί που το βρήκε και ο ταλαντούχος κ. Τσίπρας!

Ο Ιούνιος είναι κοντά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 124 Ο Σωτήρης κλειδώνει τη Νεφέλη στο δωμάτιό της. Η Ηλέκτρα δεν αντιδρά. Κι ο Σεραφετίνογλου...