Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τα σενάρια πως ο Μητσοτάκης θα φύγει για ΕΕ αναζωπύρωσε ο Βέμπερ

Με επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και εγκώμια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσήλθε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην Αθήνα.

Σε διάλογο που είχε με δημοσιογράφους κατά την άφιξη του στο χώρο της εκδήλωσης, η οποία έχει τίτλο “Ο δρόμος προς την Ανάκαμψη”, ο πρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρθηκε στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

“Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στα θέματα του Κράτους Δικαίου. Αρμόδια για αυτά τα ζητήματα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει επισημάνει την πρόοδο”, είπε ο κ. Βέμπερ.

“Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να απέχει πλέον το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα από τέτοια ψηφίσματα. Έχει παραγίνει”, συνέχισε και πρόσθεσε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπλοκαριστούν πόροι προς την Ελλάδα.”

Ενδιαφέρουσα όμως ήταν και η απάντηση του στην ερώτηση εάν ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά τις επικείμενες ευρωεκλογές.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολύ καλός πρωθυπουργός. Είναι ο πιο ισχυρός ηγέτης στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Έδωσε πίσω στην Ελλάδα την αξιοπρέπειά της και ηγείται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Επενδύουμε πολλά σε αυτόν. Είναι κατάλληλος για πολλά”, απάντησε ο κ. Βέμπερ.

Έδωσε έτσι νέα ώθηση στη σεναριολογία πως ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να αναλάβει κάποιο αξίωμα στην ΕΕ, ανάλογα και με τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στις ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 ο κ. Μητσοτάκης είχε στηρίξει ενθέρμως τον κ. Βέμπερ για πρόεδρο της Κομισιόν. Όμως 11 από τους ηγέτες της ΕΕ δεν συμφώνησαν, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Βέμπερ αναφέρθηκε όμως και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική την ώρα που και στην Ελλάδα οι αγρότες είναι στους δρόμους και αναμένεται να συναντηθούν την Τρίτη τελικά με τον πρωθυπουργό.

“Εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταματήσαμε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς. Για παράδειγμα, την αγρανάπαυση”, είπε ο κ. Βέμπερ.

“Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα. Δε μπορούμε αυτήν τη στιγμή να ανοίξουμε το κουτί των παροχών”, πρόσθεσε.

Πηγή: news247.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ