Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Βρούτσης – Οικονόμου από Άρειο Πάγο: «Καταθέσαμε στην Εισαγγελία ουσιαστικά στοιχεία για την οπαδική βία» – «Στόχος να σταματήσουμε τις αγέλες των χούλιγκαν»

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, επισκέφθηκαν την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη, για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου της κυβέρνησης για την οπαδική βία.

Βρούτσης: «Καταθέσαμε στην Εισαγγελία πολύ ουσιαστικά στοιχεία για την οπαδική βία»

Κατά την έξοδό τους από τον Άρειο Πάγο οι δυο υπουργοί έκαναν εκ περιτροπής δηλώσεις με τον κ. Βούρτση να δηλώνει πρώτος:

«Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση βρεθήκαμε σε μια υψηλού συμβολισμού επίσκεψη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σήμερα, για να καταθέσουμε ενοποιόν της πολύ σημαντικά στοιχεία τα οποία έχουν να κάνουν με την οπαδική βία.»

«Είναι ο συμβολισμός μεγάλος γιατί είμαστε αποφασισμένοι με την σημερινή επίσκεψη, να αποδείξουμε την αποφασιστικότητά μας να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα στην μάχη, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στα γήπεδα, στους αθλητικούς χώρους.»

«Ταυτόχρονα τα στοιχεία που παραθέσαμε, ο κάθε υπουργός από την πλευρά του και το δικό του χαρτοφυλάκιο έχουν να κάνουν με πραγματικά περιστατικά, τα οποία αποδεικνύουν διαχρονικά, ότι αυτή η οπαδική βία η οποία υπάρχει στο σύστημα του αθλητισμού της χώρας μας, που ξεπερνάει τα όρια, συνδέεται με πρόσωπα και έρχεται στο σημείο να μπει και το στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης.»

Οικονόμου: «Θα αντιμετωπίσουμε τις αγέλες των χούλιγκαν»

Όπως ανέφερε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο θα πρέπει «να αντιμετωπίσουμε τις αγέλες των χούλιγκαν και αυτούς που τους ανέχονται και ίσως τους κινητοποιούν».

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου δήλωσε στις κάμερες:

«Προσκομίσαμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρκετά, σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε εκ μέρους της Κυβέρνησης την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης της όλης διαδικασίας με σκοπό να φτάσουμε στην εξάρθρωση και στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη τόσο των φυσικών, όσο και των ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών, συμπεριφορών παραβατικών, περιστατικών που συνδέονται με αθλητική βία, είτε με βία με αθλητικό υπόβαθρο.»

«Νομίζω πως τα στοιχεία που δώσαμε στην κα Εισαγγελέα και όσα θα προσκομίσουμε, διότι οι διαδικασίες και οι έρευνες θα βρίσκονται σε εξέλιξη, θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση που αποτελεί κοινό τόπο για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και καθοριστικά τις αγέλες των χούλιγκαν, αλλά και όσους, ενδεχομένως, τους ανέχονται ή τους υποκινούν».

Τι θα διερευνήσει η Δικαιοσύνη

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα μοιάζει με το «μοντέλο Χρυσής Αυγής», δηλαδή όπως τότε με τις κινήσεις που έγιναν προκειμένου να αποκαλυφθεί η εγκληματική οργάνωση των νεοναζί, έτσι και τώρα θα ακολουθηθούν τα ανάλογα βήματα για να αποκαλυφθούν οι εγκληματικές οργανώσεις που δρουν υπό το πρόσχημα του οπαδισμού.

Ουσιαστικά η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα. «Αν υπάρχουν κάποιοι που με τα όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το παράδοξο εκατομμύρια φιλάθλων να πληρώνουν την εγκληματική συμπεριφορά νοσηρών μειοψηφιών. Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εγκληματική δράση οργανωμένων στρατών, οι οποίοι κατά καιρούς «ανακαλύπτουν» το βόλεϊ ή το χάντμπολ, μολύνοντας ακόμα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό», ξεκαθάρισε ο κ. Μαρινάκης.

Πηγή: newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ