Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ακσενέρ για ψευδοκράτος: Η ανεξαρτησία του έχει στρατηγική σημασία – Πρωτεύουσα της τουρκικής γεωγραφίας στο νότο η Λευκωσία

Για την «ιδιαίτερη σημασία που έχει η ανακήρυξη του ψευδοκράτους για τις πολιτικές της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» έκανε σήμερα η ακροδεξιά αρχηγός του Καλού Κόμματος (ΙΥΙ), Μεράλ Ακσενέρ, με αφορμή την 40ή επέτειο, μιλώντας στην κοινοβουλευτική της ομάδα.

«Σήμερα είναι η 15η Νοεμβρίου. Χρόνια πολλά για την 40ή επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου ενώπιον του κόσμου και της ιστορίας.

Όταν εξετάζουμε τις εξελίξεις στην περιοχή μας σήμερα, βλέπουμε για άλλη μια φορά ότι η ύπαρξη και η ανεξαρτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου έχει στρατηγική σημασία. Πρέπει να διαβάσουμε και να κατανοήσουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στην ανατολική Μεσόγειο, στον Καύκασο, στη Μέση Ανατολή, ακόμη και στη βόρεια Αφρική».

Η Τουρκάλα πολιτικός, αφού έστειλε χαιρετισμούς σε όσους έχτισαν το δρόμο της ανεξαρτησίας και της «τουρκοκρατίας» στην Κύπρο, δήλωσε ότι «για εμάς, η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν είναι μόνο η αδελφή μας χώρα, αλλά και το αστέρι του τουρκικού κόσμου στο νότιο άκρο. Η Λευκωσία είναι η πρωτεύουσα της μεγάλης τουρκικής γεωγραφίας στο νότο».

Πρέπει να αναγνωριστεί η «ΤΔΒΚ»

Η αρχηγός του Καλού Κόμματος, η οποία συγκλίνει σε αρκετά σημεία με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν τελευταία, χαιρέτισε την ανάδειξη του ψευδοκράτους ως παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών και κάλεσε σε ενότητα του τουρκικού κόσμου ώστε να γίνει βήμα και προς την αναγνώριση της «ΤΔΒΚ».

«Αν δείξουμε αυτή την ενότητα στον κόσμο, θα γίνει ένα σοβαρό βήμα προς την αναγνώριση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.

Εδώ και 40 χρόνια, συμμερίζομαι ολόψυχα τη δικαιολογημένη υπερηφάνεια του καθενός και της καθεμιάς από τους αδελφούς και τις αδελφές μου για τη νεοσύστατη πατρίδα μας, που λάμπει από τον ήλιο της Δημοκρατίας, και τους συγχαίρω για άλλη μια φορά για την Ημέρα της Δημοκρατίας», κομπορρημόνησε η Μεράλ Ακσενέρ.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 18/5/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 18/5/2024 Μία άκρως τυχερή και ενδιαφέρουσα ημέρα ανοίγεται μπροστά μας. Αυτό το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, υπάρχουν αρκετές όψεις που υπόσχονται τυχερές...