Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης για Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Η λειτουργία της Δικαιοσύνης θα αλλάξει»

Με βίντεο στα social media απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία την Πέμπτη είχε εκδώσει ανακοίνωση για τον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωσε ότι «γουστάρει» να «ξεδοντιάσει» το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, στο βίντεο που ανάρτησε στα social media, αναφέρει: «Μόλις τόλμησα να συμφωνήσω με άποψη πολίτη ότι η δικαιοσύνη είναι ο μεγάλος ασθενής, που πρέπει να γιατρευτεί άμεσα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον μου. Λυπάμαι για την πράξη. Αλλά παράλληλα χαίρομαι που υπάρχει ακόμα το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών, που θεωρούσα ότι είχε αυτοκαταργηθεί εδώ και 4 χρόνια».

«Αφού δεν επενέβη όταν ο ανώτατος δικαστής, κ. Τζανερίκος, κατήγγειλε απόπειρα επηρεασμού από το Μέγαρο Μαξίμου. Αφού δεν επενέβη όταν ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμος, δεχόταν προσωπικές επιθέσεις απλά και μόνο επειδή προσπαθούσε να κάνει την δουλειά του. Αφού δεν επενέβη όταν τα ατομικά δικαιώματα “ξεδοντιάστηκαν” από το Predator. Αφού δεν επενέβη όταν 16.000 πέθαναν έξω από τις ΜΕΘ. Αφού δεν επεμβαίνει όταν στρατιωτικές μονάδες ανατινάζονται και πλημμυρίζουν. Αφού δεν επεμβαίνει όταν εκατοντάδες εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά έργα φαγώνονται. Αφού δεν επεμβαίνει όταν ο διεφθαρμένος δήμαρχος δεν ξεβουλώνει τα φρεάτια» προσθέτει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η λειτουργία της Δικαιοσύνης θα αλλάξει. Οι έντιμοι δικαστικοί θα ενισχυθούν από εμάς προκειμένου να ασκούν απερίσπαστα το λειτούργημά τους. Θα πάψει αυτή η κατάσταση όπου ο απλός πολίτης πολεμά χρόνια να βρει το δίκιο τους, όσο οι ισχυροί έχουν ασυλία. Θα πάψει θέλουν δεν θέλουν, γιατί χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει δημοκρατία. Επιτέλους οι πολίτες θα βρίσκουν στην δικαιοσύνη το τελευταίο αποκούμπι τους» καταλήγει ο κ. Κασσελάκης.

Πηγή: enikos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ