Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Euroleague: Η Ρεάλ κέρδισε τον τελικό θρίλερ με Ολυμπιακό 79-78

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός έχασε στο σουτ και διεύρυνε τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών σε Final 4. Η Ρεάλ έδειξε… φανέλα στο φινάλε και το πήρε με σουτ του Γιουλ (79-78), καθώς ο Σλούκας αστόχησε στην εκπνοή.

Ο Ολυμπιακός όλη τη χρονιά έπαιζε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Μπήκε στα πλέι οφ ως 1ος και καλύτερος από τη regular season, πήρε τη σειρά με τη «σκληρή» Φενέρμπαχτσε (3-2), «διέλυσε» την Μονακό στον ημιτελικό του Final Four και έπαιξε στον τελικό της “Zalgirio Arena” με 10.000 οπαδούς του στο πλευρό του.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης σχεδόν για 40′, αλλά στο φινάλε το τρόπαιο… γλίστησε από τα χέρια της.

Οι «παλιοσειρές» της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ξανά εκεί. Οι άνθρωποι που έχουν κατακτήσει τα πάντα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ «μίλησαν» στα κρίσιμα και έκαναν την έκπληξη, αφήνοντας τους Πειραιώτες στις τρεις κούπες (3/12 Final Four). Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ κράτησε «ζωντανή» τη «βασίλισσα», και ο Σέρχιο Γιουλ έβαλε το καλάθι του αγώνα με 3” για το φινάλε. Ο Σλούκας, σε αντίθεση με το Game 3 της Πόλης, αστόχησε στο buzzer beater και οι Μαδριλένοι κατέκτησαν το 11ο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Πηγή: sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ