Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παραιτήθηκαν όλοι οι καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα – Ζητούν να λυθεί το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων

Με ομόφωνη απόφασή τους οι 18 καθηγητές της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησαν σε μαζική παραίτηση, αντιδρώντας στο ζήτημα απόδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους των σχολών Γεωπονίας, μετά τη συγχώνευση τμημάτων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Οι καθηγητές της Σχολής που εδρεύει στην Άρτα υποστηρίζουν ότι «η έλλειψη επαγγελματικών δικαιωμάτων δεν περιορίζει απλά την ελκυστικότητα της Σχολής μας, αλλά αμφισβητεί στην πράξη την ίδια την υπόστασή της, παρά το κύρος και την αναγνωρισμένη αξία του ακαδημαϊκού προσωπικού που υπηρετεί σε αυτήν, το επικαιροποιημένο πρόγραμμα σπουδών που οργανώνει, τα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια με επιστημονικές υποδομές αιχμής που διαθέτει, τα σύγχρονα θερμοκήπια και το αγρόκτημα που διαχειρίζεται στην πανεπιστημιούπολη της Άρτας» και δηλώνουν τη στήριξή τους στον αγώνα των φοιτητών.

Τους λόγους για τους οποίους δήλωσαν παραίτηση οι καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής Ιωαννίνων, εξήγησε στην ΕΡΤ ο Αναστάσιος Τσίνας, παραιτηθείς πρόεδρος της Σχολής.

«Επειδή ως καθηγητές, άρα δημόσιοι λειτουργοί ή καθηγητές πανεπιστημίου, εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα για πολλές επαναστατικές κινήσεις, δεν έχουμε δικαίωμα ούτε σχολές να κλείνουμε, ούτε να παραιτούμαστε από την παροχή διδακτικού έργου.

Συνεπώς καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση γιατί είναι το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε πέραν της διαστρέβλωσης του δίκαιου αιτήματος των φοιτητών μας που εδώ και 10 ημέρες έχουν καταλάβει το τμήμα, αλλά κυρίως γιατί η μη απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων αμφισβητεί στην πράξη την υπόσταση του τμήματος που υπηρετούμε αλλά το έργο μας, άρα την ποιότητα του έργου μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, σχολίασε πως το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων δεν είναι μόνο για το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, λέγοντας «είμαστε επτά πανεπιστήμια και 12 τμήματα ανά την Ελλάδα».

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ: Το τέλος του Γιωργίκη δεν θα είναι αυτό που περιμένουμε

Ο Μελέτης Ηλίας πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά εποχής ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ  του ALPHA σε έναν ρόλο-έκπληξη με μεγάλο ερμηνευτικό εύρος, αποδεικνύοντάς μας για μια ακόμη...