Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ενοίκια: Αυξήσεις «φωτιά» σε όλη την χώρα – Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα

Στα ύψη έχει εκτιναχθεί το κόστος στέγασης σε όλη τη χώρα με τις αυξήσεις στα ενοίκια να είναι συνεχείς και μεγάλες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχετικό υποδείκτη του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών καταναλωτή (ΕνΔΤΚ), τα ενοίκια ακολουθούν ανοδική πορεία, από το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και μετά.

Ο ρυθμός αύξησής τους υπερέβη, μάλιστα, τον ρυθμό ανόδου του αντίστοιχου δείκτη της Ευρωζώνης, το τέταρτο τρίμηνο του 2022 (2,6%, έναντι 2,1%).

H μέση τιμή αύξησης την τελευταία τριετία για τα διαμερίσματα κυμαίνεται από 37% έως 40%, με τους ιδιοκτήτες αυτό το διάστημα να απαιτούν από τους ενοικιαστές αυξήσεις 30% για να συνεχίζουν να παραμένουν στα σπίτια στα οποία ήδη κατοικούν, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις «απόλυτης τρέλας», όπου ζητείται το ενοίκιο σχεδόν να διπλασιαστεί, πχ. από 600 σε 1.100 ευρώ και από 300 σε 580 ευρώ.

Για το τρελό «ράλι» των ενοικίων μίλησε το πρωί της Τρίτης (21/2) στο Open και ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, αναλύοντας την κατάσταση και παρουσιάζοντας τις πιο ακριβές περιοχές.

Πηγή: topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ – Spoiler: «Θα σε σκοτώσω, μωρή! Μου το έπαιζες και παρθένα» – Το άγριο ξύλο του Γιωργίκη στην Ιουλία

Καθηλώνουν οι εξελίξεις στη συνέχεια της σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που βλέπουμε στον ALPHA. Ο Χρήστος με τη σειρά του συνειδητοποιεί με τρόμο και τη βοήθεια...