Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κώστας Μακεδόνας – Σταυραετοί (video)

Η Alpha Records, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ανακοινώνει την ψηφιακή πρεμιέρα του μουσικού βίντεο «Σταυραετοί», με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την κυκλοφορία του ομώνυμου διπλού δίσκου, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Για πρώτη φορά, οι «Σταυραετοί», ένας χασάπικος σε μοναδική ερμηνεία του Κώστα Μακεδόνα, θα διατεθεί στο ευρύ κοινό, μέσω της πλατφόρμας του YouTube. Το βίντεο κλίπ που παρέμενε ανέκδοτο μέχρι σήμερα, κάνει πρεμιέρα στο επίσημο κανάλι της Alpha Records στο YouTube, στις 15 Δεκεμβρίου 2022, στις 20:00.

Ο διπλός δίσκος «Σταυραετοί» η παραγωγή του οποίου διήρκησε πάνω από τέσσερα χρόνια, αποτελεί ένα πρωτότυπο μουσικό έργο σε μουσική Γιώργου Σπανάκη, Νικηφόρου Νευράκη, Σάκη Παπανικολάου και Μάνου Σπανάκη και περιλαμβάνει αεροπορικά εμβατήρια, μελοποιημένα ποιήματα και έντεκα τραγούδια, εκ των οποίων ένα ορχηστρικό. Τραγουδούν, με αλφαβητική σειρά οι: Νίκος Κρητικός, Βασίλης Λέκκας, Κώστας Μακεδόνας, Σοφία Μιχαηλίδου, Σοφία Τσέρου και τμήμα της Χορωδίας “Φίλοι Μοντέρνας Μουσικής”.

Με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την κυκλοφορία ενός άλμπουμ ιδιαίτερης σημασίας για την Ελληνική Μουσική αλλά και την Ελλάδα συνολικά, η Alpha Records διαθέτει στο κοινό τα βίντεο κλιπ που συνόδευσαν το δίσκο, ελπίζοντας να συνεισφέρει στη διάδοση αυτού του μοναδικής αξίας πονήματος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και των ανθρώπων της.

Παρακολουθήστε παρακάτω το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Σταυραετοί», σε μουσική Γιώργου Σπανάκη και στίχους Δημήτρη Τσουκνίδα. Ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ