Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Διαπραγμάτευση και Θεσμοί

Διαστάσεις τεκτονικού πολιτικού σεισμού λαμβάνουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για υποκλοπές που πραγματοποιήθηκαν σε πολιτικά στελέχη σε κυβέρνησης και αντιπολίτευσης , σε επιχειρηματίες και δημοσιογράφους σε γενικώς υπηρετούντες το δημόσιο συμφέρον. Ο Πρωθυπουργός κύριος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ διακρινόμενος, ας μας επιτραπεί ο όρος , από φανερή νευρικότητα δεν έδωσε εξηγήσεις στην πρόσφατη συνέντευξη του για αυτήν την δυσάρεστη οσμή που αναδύεται και που απειλεί την ίδια την δημοκρατία.

Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί μάλιστα ευθέως ότι είναι ο ενορχηστρωτής όλου του συστήματος των παρακολουθήσεων και μάλιστα με βάση τα δημοσιεύματα φέρεται να παρακολουθούσε ο ίδιος και τον υπουργό των εξωτερικών! Ο πρωθυπουργός της χώρας δυστυχώς δεν έχει κατορθώσει να συμβάλλει στην διαλεύκανση του προβλήματος και την αλλαγή του αρνητικού κλίματος αλλάζοντας την νοσηρή ατζέντα και προσδίδοντας το αναγκαίο κλίμα δημοκρατίας για τους πολίτες και την χώρα, καθόσον για αδιευκρίνιστο λόγο δεν επιτρέπει την άρση του απορρήτου για αυτούς που αναίτια παρακολουθούνται. Αναφερόμαστε στον χαρακτηρισμό της παρακολούθησης ως αναίτια καθότι δεν προέκυψε καμία περαιτέρω ενέργεια, δεν είχαμε την καταδίκη οιονδήποτε, από την παρακολούθηση των φερόμενων ως εχθρών για την χώρα. Στην ίδια μάλιστα συνέντευξη ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν εκβιάζεται από επιχειρηματίες οι οποίοι διαθέτουν ομάδες και μέσα ενημέρωσης.

Με κάθε σεβασμό προς τον θεσμό ας μας επιτραπεί να καταθέσουμε την άποψη μας και ταπεινά να αναφέρουμε ότι η παράθεση ονομάτων δίχως την επαρκή τεκμηρίωση από γεγονότα και στοιχεία και η απευθείας – απάντηση από τον φερόμενο ως εκβιαστή πέρα από την τεκμηρίωση της ταυτότητας του ως «εκβιαστή» κατά τον πρωθυπουργό ουσιαστικά σηματοδοτεί και κάτι επιπλέον.

Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε αναφορά για συκοφαντίες και πόλεμο προς την κυβέρνηση και τον ίδιο, και ότι οι καταγγέλλοντες είναι κοινοί λασπολογοι, καθώς για τον, ίδιο δεν συντρέχει οιοσδήποτε λόγος μιας τέτοιας επαχθούς παρακολούθησης . Ανέφερε δε συμπληρωματικά ότι δεν διαθέτουν στην κατοχή τους κανένα τέτοιο στοιχείο .
Οι καταγγέλλοντες σε αντίθεση δηλώνουν ότι θα προσκομίσουν σε δόκιμο χρόνο τα ανάλογα στοιχεία τεκμηρίωσης για την κατηγορία που απέδωσαν προς τον πρωθυπουργό σχετικά με το κέντρο των παρακολουθήσεων και την την ενορχήστρωση, καθοδήγηση, και εποπτεία από τον ίδιο κατά τα λεγόμενα τους.

Στην χώρα μα εκφράζουμε την πεποίθηση ότι υπάρχουν οι θεσμοί οι οποίοι θα επιληφθούν για την διαλεύκανσης αυτής υπόθεσης και την απομάκρυνση αυτής της παθογόνους δυσωδίας , θα αποδοθεί η δικαιοσύνη, και οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους παρέβησαν των καθηκόντων τους. Ο κύριος Πρωθυπουργός της χώρας όμως εφόσον διαθέτει τα στοιχεία περί εκβιασμών για ποίο λόγο δεν τα καταθέτει στην δικαιοσύνη ως θεσμικά οφείλει; Έχει την απόλυτη νομιμοποίηση από το λαό και θα ήταν δόκιμο να αναφερθεί ποιοι και με ποιον τρόπο δύναται να εκβιάσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση .Εκβιασμός συνήθως δύναται να «υπάρξει» σε απόπειρα οιοσδήποτε συναλλαγής, αναίρεσης πιθανής «υπόσχεσης» και μη τήρησης σε κάθε περίπτωση τέτοιων επαίσχυντων συμφωνιών. Δηλαδή όταν υφίσταται μεταξύ κυβέρνησης και λογής συμφερόντων ο ομφάλιος λώρος, η έννοια της διαπλοκής για να παραθέσουμε κοινή ορολογία ονομασίας αυτού του εσμού. . Ο πρωθυπουργός θεωρούμε ότι θεσμικά έχει την ευθύνη να αποκαλύψει αυτούς που εκβιάζουν και ουσιαστικά τον ίδιο τον Ελληνικό λαό.

Δεν θα ήταν επωφελές να καταφύγει στην δικαιοσύνη και στην πραγματοποίηση ταυτόχρονα ενός διαγγέλματος ώστε να κατονομάσει αυτόν τον επικίνδυνο τον εχθρό για την χώρα; Είναι μια πράξη η οποία επιτάσσει το καθήκον προστασίας προς τον πολίτη,την δημοκρατία και ο σεβασμός προς στο αξίωμα.

Οι πρωθυπουργοί άραγε εκβιάζονται ή έχουν λάβει υψίστη νομιμοποίηση από το λαό του οποίου η δύναμη όταν νιώσει ότι απειλείται δεν δύναται ποτέ να καμφθεί ;
Οι θυσίες των Ελλήνων ανέτρεψαν αυταρχικά καθεστώτα, επαίσχυντες σκλαβιές , και παρά τις παθογένειες που μας χαρακτηρίζουν κατορθώσαμε να αναιρέσουμε σε ένα βαθμό τον κακό –αυτοκαταστροφικό εαυτό μας και να εμπεδώσουμε τους θεσμούς και την δημοκρατία στην χώρα.

Η κοινή λογική επιβεβαιώνει ότι σε κάποια πράγματα δεν χωρεί κανενός είδους διαπραγμάτευση . Στην διαπραγμάτευση του αυθεντικού και την υποβάθμιση της κοινής νοημοσύνης καθώς και στην αναίρεση του δικαιώματος του πολίτη στην ελευθερία. Για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα καθίσταται διαχρονική και γεωμετρικά αύξουσα η ικανοποίηση της ανάγκης ενίσχυσης των δημοκρατικών λειτουργίων,της ισονομίας και της απονομής τη ης δικαιοσύνης.

Δεν θα συμπεριλάβουμε στην προσπάθεια αποκωδικοποίησης αυτών των γεγονότων την έρευνα, την ερμηνεία και την ανάλυση των δημοσιευμάτων από τα δημοσιογραφικούς συγκροτήματα όπως αυτά παρατεθησαν. . Ο πολίτης θεωρούμε ότι διαθέτει αλάνθαστο αισθητήριο και θα κατανοήσει την σωστή πλευρά της υπόθεσης κατατάσσοντας δίκαια και κριτικά τα «αντιμαχόμενα» ας μας επιτραπεί ο όρος στρατόπεδα.

Θεωρούμε όμως την στιγμή που εκβιάζετε ο πρωθυπουργός και εφόσον διαθέτει τα αδιαμφισβήτητα τεκμήρια, είναι επιβεβλημένο να προσφύγει στην δικαιοσύνη πράττοντας τα δέοντα υπέρ της πατρίδας και να μας απαλλάξει από αυτές τις επικίνδυνες ατραπούς. Θα ήταν χρήσιμο να κατονομαστούν οι «εχθροί» του έθνους και σύσσωμη η κοινωνία θα ταχθεί με θέρμη σε αυτήν την ειλικρινή προσπάθεια, θωρακίζοντας απόλυτα την προσπάθεια του.
Αν για τους λόγους που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε δεν θα προχωρήσει στην ανωτέρω πράξη οι σημερινές αποχρώσεις ενδείξεις θα δώσουν τις θέσεις τους στις ζωηρές αμφιβολίες , στην ανάδυση και πιθανή τεκμηρίωση της έννοιας της δυνητικής διαπλοκής, στην ευνοιοκρατία, την κοινωνική –πολιτική και αναπτυξιακή ομηρία και αποσταθεροποίηση δυστυχώς της ίδιας της χώρας. Όταν αιωρούνται αυτές οι καταστάσεις και επικρατεί το νοσηρό αυτό κλίμα την λύση δίνει μόνο ο κυρίαρχος λαός. Στον όνομα του οποίου δυστυχώς έχουν πραγματοποιηθεί τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας μας στην χώρα μας.

Βαγγέλης Μπλάτζος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ – Spoiler: Η Χάιδω επιστρέφει μόνιμα στο σπίτι

Ανατρεπτικές αναμένονται ακόμη μία φορά οι εξελίξεις στη δραματική σειρά του MEGA, Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Αναλυτικά όλα όσα θα δούμε στα νέα επεισόδια αυτής της...