Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Φωτιά στην Σάμο: Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο – Δεν κινδυνεύει ο οικισμός του Λιμνιώνα

Σαφώς καλύτερη είναι πλέον η εικόνα της φωτιάς στη Σάμο καθώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστική έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, χωρίς να πλησιάσει τα σπίτια του Λιμνιώνα.

Σύμμαχος στην επιχείρηση κατάσβεσης είναι σήμερα και ο άνεμος, ο οποίος έχει κοπάσει αισθητά, και εκτίμηση των πυροσβεστών είναι ότι μέχρι το απόγευμα θα έχουν καταφέρει να «μαζέψουν» τη φωτιά.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, στη «μάχη» με τις φλόγες μπήκαν ξανά τα εναέρια μέσα, ενώ την ίδια στιγμή οι επίγειες δυνάμεις δίνουν αγώνα, ώστε να μην περάσει η πυρκαγιά σε οικισμούς του Μαραθόκαμπου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής το πρωί της Πέμπτης (14/7), στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Παλαιοχώρι Σάμου, επιχειρούν συνολικά 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στην μάχη έχουν ριχθεί και 28 πυροσβέστες που μετέβησαν το βράδυ της Τετάρτης (13/7) αεροπορικώς από την Αττική, 15 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Σάμου.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, η εικόνα που είχαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν καλύτερη από αυτή που ήταν νωρίτερα αφού το μέτωπο το οποίο έκαιγε νότια-νοτιοδυτικα από το Παλαιοχώρι είχε ελεγχθεί.

Πηγή: topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ