Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Π. Μπίλλιας: Για μια νεροποντή που κρατάει μισή ώρα κάθε 5 χρόνια, δεν μπορούμε να αλλάξουμε το δίκτυο

Δεν υπάρχουν άπειρα λεφτά προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε τα έργα υποδομής που απαιτούνται για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα από μια βροχόπτωση που συμβαίνει για μισή ώρα κάθε πέντε χρόνια, είπε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Βεργίνα Τηλεόρασης και τη δημοσιογράφο Νίκη Σταματιάδου.

Παράλληλα, ο κ. Μπίλλιας τόνισε πως αναφορικά με τη νεροποντή της Δευτέρας το δίκτυο ανταποκρίθηκε με μεγάλη επάρκεια και πως μόνο σε δύο σημεία υπήρξαν προβλήματα και αστοχίες, στον περιφερειακό στο Δήμο Ευόσμου στη γέφυρα Μακρυγιάννη και στην Αγίων Πάντων. Μάλιστα για την οδό Αγίων Πάντων ο αντιπεριφερειάρχης αποκάλυψε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέλαβε να χρηματοδοτήσει, χωρίς να έχει την υποχρέωση, μια παρέμβαση στην περιοχή προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα. Για τα υπόλοιπα προβλήματα που παρατηρήθηκαν ο Π. Μπίλλιας είπε ότι οφείλονται στην άναρχη δόμηση που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη και στην ανεπάρκεια του δικτύου των ομβρίων να ανταποκριθεί στην καταρρακτώδη βροχή.

Επιπλέον, ο κ. Μπίλλιας διαβεβαίωσε τα προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν λόγω της ελλιπούς συντήρησης των φρεατίων, αλλά λόγω του ότι δεν επαρκεί το δίκτυο. Για να επαρκεί το δίκτυο χρειάζονται μεγαλύτερες διατομές αγωγών, ένα καινούριο σχεδιασμό και περισσότερα χρήματα και πολύ περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπιστούν τα σύγχρονα προβλήματα.

Τέλος, ο κ. Μπίλλιας σημείωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιλυθούν τα προβλήματα την επόμενη πενταετία, καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για να γίνουν τα έργα που απαιτούνται. Σε βάθος δεκαετίας θα δούμε ποια προβλήματα μπορούμε να επιλύσουμε προκειμένου να θωρακίσουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης έναντι πλημμυρικών φαινομένων και μετά θα δούμε στο πολεοδομικό συγκρότημα τι προβλήματα υπάρχουν λόγω ελλιπούς σχεδιασμού και να τα επιλύσουμε, κατέληξε ο Πάρις Μπίλλιας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ