Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ανδραβίδα: Στον ανακριτή ο δράστης της τετραπλής δολοφονίας – «Να ερευνηθούν ανεξιχνίαστες υποθέσεις»

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα για να απολογηθεί ο 60χρονος δράστης του πρωτοφανούς τετραπλού εγκλήματος στην Ανδραβίδα, με θύματα ένα ζευγάρι και τα δύο μωρά τους, ηλικίας μόλις 1,5 και 2,5 ετών.

Ο 60χρονος, ομολόγησε τη δολοφονία του ζευγαριού, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι δεν του πλήρωναν τα ενοίκια, ενώ φέρεται να υπέδειξε και το σημείο πολυκατοικίας στην Πάτρα όπου έκρυψε το όπλο του εγκλήματος.

Όσον αφορά τους φόνους των δύο βρεφών της οικογένειας, ο 60χρονος δεν τους έχει ομολογήσει. Ειδικότερα είπε στις αρχές ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε καθώς «δεν έχει συγχώρεση για αυτό».

Τον 60χρονο αποδοκίμασε πλήθος κόσμου κατά τη μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο της Αμαλιάδας που του φώναζαν «γιατί τα παιδιά;».

Με μαξιλάρι για σιγαστήρα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, με ένα μαξιλάρι για σιγαστήρα, ο 60χρονος πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τον 32χρονο Αρμάντο και την 37χρονη Μαρία, που από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι κοιμούνταν στο υπνοδωμάτιο.

Ο δράστης το αρνείται και ισχυρίστηκε στις Αρχές ότι είχε αρχικά τηλεφωνικό διαπληκτισμό με τα θύματα για τα ενοίκια που του χρωστούσαν και έπειτα πήρε το 9άρι πιστόλι και κατευθύνθηκε στο σπίτι τους. Εκεί, όπως υποστήριξε, ο 32χρονος του επιτέθηκε και τότε τον σκότωσε.

Ο 60χρονος δράστης είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας να κινείται εξω από το σπίτι μεταξύ 19:00-20:00 το απόγευμα της δολοφονίας. Φαίνεται ότι χρησιμοποίησε δικό του κλειδί για να μπει, καθώς δεν υπήρχαν σημάδια διάρρηξης. Επιχείρησε να εξαφανίσει τα πτώματα, τα οποία έσυρε σε μια αποθήκη και τα εναπόθεσε σε τρέιλερ, όμως φαίνεται ότι άφησε το έργο του στη μέση, όταν εμφανίστηκε στο σπίτι ο 11χρονος γιος της άτυχης μητέρας.

«Να ερευνηθούν ανεξιχνίαστες υποθέσεις στην περιοχή»

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι στις ΗΠΑ σε περιπτώσεις παράνομης οπλοκατοχής και επιθετικής συμπεριφοράς σε ζώα από άτομα που ζουν στην περιφέρεια, οι αρχές τα παρακολουθούν και ερευνούν και τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα που έχουν γίνει στην περιοχή.

Πρόσθεσε ότι η Αμαλιάδα είναι μια πολύπαθη περιοχή και οι αρχές θα πρέπει να ερευνήσουν ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Με αυτή την άποψη συμφώνησε και ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, λέγοντας πως οι αρχές πρέπει να δουν ανεξιχνίαστες υποθέσεις στην περιοχή ή και εξαφανίσεις. Θύμισε πως ο δράστης ήταν γνωστό ότι βασάνιζε ζώα ενώ είχε σκοτώσει ακόμα και έναν κόκορα που τον ενοχλούσε.

Το προφίλ του δράστη

Ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης έμενε μόνος του στην Ανδραβίδα, είχε χωρίσει δύο φορές και έχει δύο παιδιά. Σύμφωνα με καταγγελίες, κακοποιούσε και τις δύο γυναίκες, ενώ κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι βασάνιζε συστηματικά ζώα. Μάλιστα, υπάρχουν δύο αναφορές από άτομα που γνώριζαν τον 60χρονο, που υποστηρίζουν ότι τους είχε τραυματίσει στο παρελθόν για ασήμαντες αφορμές με κυνηγετικό όπλο. Τον χαρακτηρίζουν ως άτομο με επικίνδυνες συμπεριφορές που είχε συχνούς καβγάδες για ασήμαντες αφορμές.

Σε αναρτήσεις του στα social media καταφέρεται συχνά εναντίον των μεταναστών και των Ρομά, «εξυμνώντας» ακόμα και τον Χίτλερ.

Πηγή: topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ