Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Αστρολογικές Προβλέψεις Ζωδίων 22 έως 24 Οκτωβρίου 2021

Τίποτα δεν είναι απλό η εύκολο όταν μιλάς για τον Σκορπιό. Το τρίτο από τα Υδάτινα ζώδια, και σταθερό. Και το μόνο ζώδιο που συμβολίζεται από 3 εμβλήματα: Τον αετό, το φίδι, και τον φοίνικα που αναγεννάτε από τις στάχτες του. Καθένα από αυτά, συμβολίζει τις διαφορετικές φύσεις του ζωδίου.

Ήλιος στον Σκορπιό

Το φίδι συμβολίζει την κατώτερη φύση του ζωδίου, τα κατώτερα ένστικτα που διέπονται από τις παρορμήσεις της ύλης και των απολαύσεων. Εδώ συναντάμε τα άτομα, που δεν έχουν όρια η ηθικούς φραγμούς, και χρησιμοποιούν την δύναμή τους για να πετύχουν με όποιο τρόπο και όποιο τίμημα το ζητούμενο.

Ο Αετός. Εδώ συναντάμε τα άτομα που εξυψώνονται πάνω από το υλικό πεδίο. Μπορούν να αντιληφθούν την μεγαλοσύνη της ζωής, βλέποντας τα πράγματα από ”ψηλά”. Ολοκληρωτικά. Η διαίσθηση είναι ένας εξαιρετικός οδηγός για την ζωή τους, που λειτουργεί σαν πυξίδα στις δυσκολίες. Στον Αετό συναντάμε τον εξυψωμένο άνθρωπο.

Ο φοίνικας που αναγεννάτε από τις στάχτες του. Η μεταμορφωτική δύναμη των Σκορπιών είναι παροιμιώδης. Ακόμα και αν χάσουν τα πάντα, έχουν την δύναμη να ανατρέψουν κάθε αποτέλεσμα, και να ξαναγεννηθούν. Πιο ώριμοι, πιο σοφοί και πιο ολοκληρωμένοι. Γίνονται αλχημιστές που μετουσιώνουν τις δυσκολίες σε πνευματικότητα. Το μονοπάτι του Σκορπιού είναι το πιο δύσκολο του ζωδιακού, μια και χρειάζεται να τιθασεύουν αυτήν την τεράστια δύναμή τους, και να την στρέψουν σε πνευματική αναζήτηση και εξέλιξη, αποτινάσσοντας από πάνω τους, τους περιορισμούς της προσωπικότητας, που τους παρασύρει σε διαφορετικές διαδρομές από αυτές που είναι το ”κάρμα” τους να βρεθούν.

Το ”για πάντα” είναι η λέξη που τον εκφράζει απόλυτα. Και όσο και αν σε κάποιες εκφάνσεις του μπορεί να φαίνεται πιο ήπιος χαλαρός η ”ανοιχτός” πίστεψε με… Δεν είναι…Πάντα η ανάγκη του, είναι να υπάρχει μέσα σε ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς, οι οποίοι είναι το σημείο αναφοράς για την ζωή του.

Η ζωή δεν είναι ούτε απλή ούτε εύκολη. Και για έναν τυπικό σκορπιό, θα του δώσει πολλούς λόγους να το πιστέψει. Οι ”δοκιμασίες” είναι μέρος του ”κοσμικού σχεδίου” του, που σαν άλλος Ηρακλής, χρειάζεται να περάσει μια σειρά άθλων για να φτάσει στον στόχο του. Συνήθως οι δοκιμασίες του στέφονται με επιτυχία, μια και όσο έχει την τάση να πέφτει στα πατώματα όταν τα πράγματα δυσκολεύουν ιδιαίτερα, άλλο τόσο έχει την μοναδική ικανότητα της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης. Το σύμβολο του, ο Φοίνικας που αναγεννιέται από τις στάχτες του, λειτουργούν τόσο αναμορφωτικά για την προσωπικότητα του, που πραγματικά αποκτά μια απόκοσμη δύναμη όταν το αποφασίσει.

Προδοσία: Μια λέξη που θα κάνει πολλούς Σκορπιούς να σε κοιτάξουν περίεργα. Βλέπεις στην διαδρομή της ζωής τους οι περισσότεροι την έχουν βιώσει με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Μια δύσκολη οικογενειακή ζωή; Σχέσεις που δεν στάθηκαν αντάξιες των προσδοκιών τους; Εγκατάλειψη; Αυτά είναι κάποια από τα σενάρια που βιώνουν πολλοί από τους εκπροσώπους του ζωδίου.

Συναισθήματα: Ο Σκορπιός θέλει να νιώθει. Και θα κάνει τα πάντα για να τροφοδοτεί την συναισθηματική του αναζήτηση. Ενώ, θα μεγαλοποιήσει στο έπακρο την ένταση του για καλό, για κακό, δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι να νιώθει. Συχνά θα γίνει drama Queen, προσδίδοντας κάτι μοιραίο στην όλη κατάσταση. Όμως έτσι βιώνει το νόημα της ζωής του. Μέσα από τα ακραία πολλές φορές συναισθήματα. Γι αυτόν τίποτα δεν είναι απλό η όπως φαίνεται. Έχει ανάγκη να τους προσδίδει πάντα η σχεδόν πάντα ένα νόημα μεγαλύτερο από αυτό που έχουν τα πράγματα.

Αγάπη: H Αχίλλειος πτέρνα του. Θα την προσφέρει άφθονη, όταν πειστεί για τις προθέσεις σου. Απαιτεί ωστόσο από εσένα να λάβει ισόποσες δόσεις. Θα μου πεις: Μετριέται η αγάπη? Για τον Σκορπιό Ναι! Έχει τον δικό του μετρητή, την δική του ζυγαριά που ζυγίζει αυτό που δίνει και αυτό που λαμβάνει. Και όσο περισσότερο η ζυγαριά γέρνει σε αυτό που ”παίρνει” από εσένα, τόσο περισσότερο θα έχει την ανάγκη να σου προσφέρει, να είναι κοντά σου. Όταν ωστόσο καταλάβει πως κάτι λείπει από το δόσιμο σου, πληγώνεται βαθιά. Κι εκεί κλείνεται στον εαυτό του. Δεν είναι εύκολο να διορθώσεις ένα λάθος σου προς ένα Σκορπιό. Μόνο με την αλήθεια και την ειλικρίνεια… Γιατί και αγαπάει και ξέρει και να συγχωρεί. Με όρους και προϋποθέσεις αλλά το κάνει.

Εκδίκηση: Μπορεί να χαρακτηρίζονται σαν το πιο εκδικητικό ζώδιο, όμως δεν το κάνουν από κακία. (ή τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις). Λειτουργούν σαν ”κοσμική δικαιοσύνη” που απονέμεται κυρίως όταν ΔΕΝ το περιμένεις! Γιατί ένας Σκορπιός, δεν θα ξεχάσει ποτέ, την αδικία, αυτό που του έκανες, η που τον πόνεσε. Θα στο γυρίσει, (εδώ που τα λέμε πολλές φορές το κάνει ασυνείδητα), όμως πάντα θα σου επιστρέψει αυτό που τον έκανες να νιώσει. Όχι, δεν μπορείς να ξεφύγεις από τις δαγκάνες του, γι αυτό καλό είναι να είσαι προσεκτικός στο πως του συμπεριφέρεσαι. Αυτό που θα σου επιστραφεί δεν θα είναι καθόλου εύκολο!

Άκρα: Γεγονός είναι πως ο Σκορπιός είναι από τα ζώδια που μπορεί να γίνουν ακραία. Ότι νοιώθει το βιώνει πολύ και βαθιά, και είναι ικανός να φτάσει τα πράγματα στα άκρα χωρίς να τον νοιάζουν οι συνέπειες. Ένα ευαίσθητο σημείο του είναι οι σχέσεις του, και άλλο ένα το χρήμα. Και τα δύο πεδία μπορεί να πυροδοτήσουν την ιδιοσυγκρασία τους, και να τους κάνουν να λειτουργήσουν απόλυτα και άκρως διεκδικητικά απέναντι στου άλλους, ακόμα και αν έχουν απώλειες με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Ιδιαίτερα αν ανήκουν στους Σκορπιούς που συμβολίζονται από το ”φίδι”

Έρωτας και θάνατος: Ο Λιαντίνης στην Γκέμμα λέει: Κάθε φορά που ερωτεύουνται δύο άνθρωποι, γεννιέται το σύμπαν. Ή, για να μικρύνω το βεληνεκές, κάθε φορά που ερωτεύουνται δύο άνθρωποι γεννιέται ένας αστέρας με όλους τους πρωτοπλανήτες του. Και κάθε φορά που πεθαίνει ένας άνθρωπος, πεθαίνει το σύμπαν. ‘Η, για να μικρύνω το βεληνεκές, κάθε φορά που πεθαίνει ένας άνθρωπος στη γη, στον ουρανό εκρήγνυται ένας αστέρας supernova.

Έτσι, από την άποψη της ουσίας ο έρωτας και ο θάνατος δεν είναι απλώς στοιχεία υποβάθρου. Δεν είναι δύο απλές καταθέσεις της ενόργανης ζωής. Πιο πλατιά, και πιο μακριά, και πιο βαθιά, ο έρωτας και ο θάνατος είναι δύο πανεπίσκοποι νόμοι ανάμεσα στους οποίους ξεδιπλώνεται η διαλεκτική του σύμπαντος. Το δραστικό προτσές, δηλαδή, ολόκληρης της ανόργανης και της ενόργανης ύλης. Είναι το Α και το Ω του σύμπαντος κόσμου και του σύμπαντος θεού. Είναι το είναι και το μηδέν του όντος. Τα δύο μισά και αδέλφια συστατικά του.

Έξω από τον έρωτα και το θάνατο πρωταρχικό δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αλλά ούτε είναι και νοητό να υπάρχει. Τα ενενήντα δύο στοιχεία της ύλης γίνανε, για να υπηρετήσουν τον έρωτα και το θάνατο. Και οι τέσσερες θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης, ηλεκτρομαγνητική, ασθενής, ισχυρή, βαρυτική, λειτουργούν για να υπηρετήσουν τον έρωτα και το θάνατο.

Όλα τα όντα, τα φαινόμενα και οι δράσεις του κόσμου είναι εκφράσεις, σαρκώσεις, μερικότητες, συντελεσμοί, εντελέχειες του έρωτα και του θανάτου.

Γι’ αυτό ο έρωτας και ο θάνατος είναι αδελφοί και ομοιότητες, είναι συμπληρώματα και οι δύο όψεις του ίδιου προσώπου. Είναι ο έμορφος Ενδημιών, ας πούμε. Που άλλοτε ξύπνιος ακουμπάει το κεφάλι του τρυφερά στα στήθη της Σελήνης και την κοιτάει στα μάτια. Και άλλοτε κοιμάται τον ύπνο του νεκρού κάτω από το απέραντα αμίλητο βλέμμα της.

 

O Σκορπιός αντιλαμβάνεται ενστικτωδώς τις διαστάσεις τους. Γι΄ αυτόν είναι οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος, που κινούνται σε απόλυτα μεγέθη.

Έρωτας η τίποτα, είναι η αρχή που διέπει την ζωή του Σκορπιού, και το δίπολο στο οποίο θα κινηθεί σε όλη την διάρκεια της ζωής του. Γνωρίζει μέσα του, τις εκφάνσεις και των δύο συναισθηματικών καταστάσεων, έχει έρθει αντιμέτωπος μαζί τους αρκετές φορές στην ζωή του. Κι έχει μάθει να τις σέβεται. Και αυτός είναι ένας από τους λίγους που θα συμπεριφερθεί με ταπεινότητα, γιατί γνωρίζει το οριστικό των πραγμάτων. Είναι το μόνο ζώδιο που γνωρίζει εγγενώς τα νοήματα αυτά. Κι αυτό του δίνει την απαραίτητη σοφία και την γνώση να συμπεριφέρεται σαν θνητός, και όχι σαν αθάνατος.

Μπορείς να θεωρείς τον αυτό σου τυχερό, αν έχεις βιώσει την μεταμορφωτική εμπειρία του Σκορπιού. Ναι δεν είναι εύκολοι άνθρωποι, όμως θα σου δώσουν να καταλάβεις πως η ζωή υφαίνεται μέσα στον άχρονο ιστό των σχέσεων, και των εμπειριών τους. Κι όταν πετάξεις με τα φτερά του αετού, θα ανακαλύψεις έναν άλλο κόσμο από εκεί ψηλά που δεν θα τον ξεχάσεις ποτέ! Μπορεί να σε φοβίζει το ύψος, όμως τα φτερά του είναι πολύ δυνατά. Και θα σε κρατήσουν ασφαλή. Για πάντα!

Δείτε στο παρακάτω video τις αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο

Καλό τριήμερο σε όλους!

Πηγή: myastro.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ