Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τα καλάσνικοφ σφυρίζουν και η ΝΔ “κυνηγάει” τους νέους

Σε διώκτη των φοιτητών στα ΑΕΙ μετέτρεψε την ΕΛ.ΑΣ η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ η βαριά εγκληματικότητα γιγαντώνεται στις γειτονιές εκτιμούν στην Κουμουνδούρου

Σε ένα ακόμη σημαντικό αντί-κυβερνητικό μέτωπο ανάγει ο ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας μετά τις δολοφονικές επιθέσεις του τελευταίου διαστήματος και ιδίως την πιο πρόσφατη στην Βάρη. Γεγονότα που έρχονται να «κουμπώσουν» με την δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ και την υπόθεση Φουρθιώτη ενώ εκθέτουν τις προτεραιότητες του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που φέρεται να έχει ως κυριότερο επίτευγμα την εγκαθίδρυση της ΕΛ.ΑΣ στα πανεπιστήμια.

Η Ν.Δ διαψεύδει προσδοκίες

Στην Κουμουνδούρου φαίνεται να εκτιμούν ότι η κυβέρνηση με τις επιλογές της διαψεύδει τις προσδοκίες ένα ακόμη τμήματος των ψηφοφόρων της: Αυτών που πείστηκαν με την ρητορική της περί «νόμου και τάξης» βλέποντας πλέον τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Το στίγμα έδωσε με σαφήνεια ο Αλέξης Τσίπρας που επισήμανε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «το οργανωμένο έγκλημα αφήνει τα ματωμένα του ίχνη σε δρόμους, πλατείες, και καφετέριες. Το νόμος και τάξη που έταξε ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ανομία και τάξη της μαφίας, αλλά η κυβέρνηση ασχολείται με το πως θα στήσει αστυνομικά τμήματα μέσα στα ΑΕΙ. Το χάσμα ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις και στα έργα της κυβέρνησης είναι κραυγαλέο».

Στρατηγικό πρόβλημα

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία έρχεται πλέον αντιμέτωπη με την αναποτελεσματικότητα της στρατηγικής της. Εφόσον θέλησε πρωτίστως να αξιοποιήσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς εναντίον των νέων και όχι να προσανατολίσει την δράση τους στην αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας και κυρίως το οργανωμένο έγκλημα. Αναφέρουν μάλιστα το στατιστικό στοιχείο σύμφωνα με το οποίο είχαμε 14 δολοφονικές ενέδρες τα τελευταία δύο χρόνια εκ των οποίων 4 μέσα στον Μάϊο.

«Τα καλάσνικοφ σφυρίζουν ανενόχλητα, η άρση του lockdown έχει οδηγήσει σε έξαρση ένοπλων ληστειών και η ΝΔ ασχολείται με την καταστολή των νέων ακόμα και μέσα στα ΑΕΙ» σχολιάζει η Κουμουνδούρου.Στην λογική αυτή η αξιωματική αντιπολίτευση προβάλει … «κατ’ αντιπαράσταση» το χάος που επικρατεί στις γειτονιές της Αθήνας με την αστυνομία στα ΑΕΙ και το γεγονός ότι ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιλέγει να περιορίσει κατά δεκάδες χιλιάδες τους εισακτέους.

Πολιτική σε βάρος της ελληνικής οικογένειας

Στο τελευταίο αυτό ζήτημα αναφέρθηκε διεξοδικά ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας. Επισήμανε ότι «έχουμε μια στοχευμένη στρατηγική και πολιτική εις βάρος της μέσης ελληνικής οικογένειας και προς όφελος κάποιων λίγων ιδιωτών». Εξήγησε αναφερόμενος στις πανελλαδικές αποδόμησε το βασικό κυβερνητικό επιχείρημα για την μείωση των εισακτέων μέσω της βάσης λέγοντας «μέσα σε μια διαγωνιστική διαδικασία κατά την οποία δίνουνε 100.000 περίπου μαθητές εξετάσεις, εκ των οποίων περνάνε οι 75.000, το με τι βαθμό θα περάσουν αυτοί οι οποίοι θα περάσουν, έχει να κάνει με το επίπεδο των θεμάτων κάθε φορά. Συνεπώς, αυτός ο μύθος ότι περνάνε στα πανεπιστήμιά μας μαθητές με λευκή κόλλα, δεν ισχύει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το θέμα είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη γνώση, σε υψηλού επιπέδου γνώση, σε πανεπιστημιακά ιδρύματα» έτσι ώστε να «έχει ο κάθε μαθητής, είτε πλούσιος είτε φτωχός, ίσες δυνατότητες να αναδείξει την αξία του και να δουλέψει βεβαίως για να πάει μπροστά». Αντ’ αυτού επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας «έρχεται σήμερα ο κ. Μητσοτάκης και τι κάνει; Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να μειώνει τους εισακτέους με πρόσχημα το ότι δεν θέλουμε φοιτητές που δεν είναι καλά διαβασμένοι, να μειώνει τους εισακτέους κατά το 1/3. Είναι η μεγαλύτερη σφαγή εισακτέων που έχει γίνει στη χώρα ποτέ. Είναι ο μεγαλύτερος περιορισμός εισακτέων από την ίδρυση του ελληνικού πανεπιστημίου.Και αυτό αναρωτιέται κανείς γιατί το κάνει; Το κάνει για ένα πολύ απλό λόγο, διότι θέλει να μεγαλώσει την πελατεία των ειδικών κολεγίων». Θυμίζουμε ότι για το ζήτημα αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταθέσει 3 φορές στην Βουλή ερώτηση προς τον πρωθυπουργό την οποία δεν έχει επιλέξει να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: news247.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ