Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Φουλ επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα

Κριτική σε όλα τα μέτωπα η εφεξής τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πολιτικές απαντήσεις στα κυβερνητικά

Η πολιτική προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα, που στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε πως «δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τον κ.Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του», αποτελεί την πυξίδα για την δράση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα. Η σφοδρότητα της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα σημάδια αποκλιμάκωσης της πανδημίας λόγω θέρους. Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην μένει τίποτε αναπάντητο, ιδίως η τακτική των κυβερνητικών «fake news» προκειμένου να καλυφθεί η διαχειριστική της ανικανότητα.

Fake news για τον Παρασκευόπουλο

Ως χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν την προσπάθεια εμπλοκής το ονόματος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου στην υπόθεση της κακοποίησης και του βιασμού της 5Οχρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα. Εκτιμούν πως η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει την αναδεικνυόμενη για πολλοστή φορά επίπτωση της επιλογής της να προσανατολίσει την Ελληνική Αστυνομία στην καταστολή της νεολαίας και των κοινωνικών αντιδράσεων και όχι στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας επιχείρησε να εμφανίσει ως φταίχτη …τον ΣΥΡΙΖΑ. Λέγοντας ότι ένας από τους δράστες βρέθηκε εκτός φυλακής με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος ανταπάντησε ξεκαθαρίζοντας πως ο επίμαχος νόμος (4411 του 2016) έχει ήδη λήξει από τον Αύγουστο του 2017 ενώ δεν μπορεί να χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την περίπτωση ούτε καν με την λογική της ευνοϊκότερης διάταξης έκανε λόγο για «ακροδεξιά λάσπη» θυμίζοντας ταυτόχρονα ότι οι δράστες είναι ακόμη ελεύθεροι, γεγονός που χαρακτήρισε «φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ». Για το ζήτημα αυτό ο ίδιος ο Νίκος Παρασκευόπουλος, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει και εξώδικο εναντίον όσων επιχειρούν να εμπλέξουν το όνομά του. Ενώ σε δηλώσεις του επισήμανε ότι ο καταζητούμενος δράστης αποφυλακίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας.

Η κριτική στην ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση των Πετραλώνων «κουμπώνει» με όσα έχει δηλώσει με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης τονίζοντας ότι «δεν ενδιαφέρει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο εκσυγχρονισμός της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων όπως η έμφυλη βία, οι γυναικοκτονίες, το trafficking, το ηλεκτρονικό έγκλημα και πολλά άλλα είναι εμφανές». Τονίζοντας πως «προτεραιότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, να ιδρύει νέα τμήματα της ΕΛΑΣ με αποστολή την «τάξη», όπως εκείνοι αντιλαμβάνονται την καταστολή και τα συνεχή γεγονότα απρόκλητης αστυνομικής βίας»

Ζητούνται απαντήσεις για τα δάνεια της Ν.Δ

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κριτικής προς την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να «αφήσει» το θέμα των δανείων της Νέας Δημοκρατίας (342 εκατομμύρια ευρώ) που όπως έχει καταγγείλει δημόσια έχουν αυξηθεί κατά 118 εκατομμύρια επί προεδρίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει ιδιαίτερα στην επαναφορά της νομοθετικής της πρότασης που πρακτικά προβλέπει πίεση προς τα υπερδανεισμένα κόμματα ώστε να επιστρέψουν τα ποσά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μεταξύ άλλων προτείνει να περιοριστεί στο 25% το τμήμα της κρατικής επιχορήγησης που είναι ανεκχώρητο έναντι δανειακών απαιτήσεων και να υπάρχει παρακράτηση 40% στην βουλευτική αποζημίωση. Μάλιστα στην εισηγητική έκθεση της πρότασης σημειώνεται ότι με το ισχύοντα νόμο δίνονταν στα κόμματα «το περιθώριο να εξυγιάνουν με δική τους πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τις τράπεζες τα οικονομικά τους» όμως «εκείνα που είχαν τη μερίδα του λέοντος στον τραπεζικό δανεισμό, τα οποία εξακολουθούν να αυξάνουν ανεξέλεγκτα τις δανειακές τους υποχρεώσεις». Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιέσει προκειμένου να υπάρξει πολιτική απάντηση στο γιατί δεν υιοθετείται η συγκεκριμένη πρόταση, και μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η παραπάνω τακτική εδράζεται στην πολιτική εκτίμηση ότι οι επιλογές που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη την έφεραν σε σύγκρουση με την κοινωνία. Έτσι πλέον βρίσκεται στην μέση της συνταγματικής της θητείας με την φθορά της να πολλαπλασιάζεται. Ένα φαινόμενο που στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι θα ενταθεί από το φθινόπωρο έτσι ώστε πλέον ο χρόνος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αρχίσει να κυλά αντίστροφα.

Πηγή: news247.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ