Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αλεξιάδης στον Alpha 98,9: Ο Μητσοτάκης απέδειξε ότι λεφτόδεντρα υπάρχουν, ανθίζουν

Να ξέρετε ότι θα υπάρχουν εκπλήξεις, είπε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος σε φορολογικές προτάσεις που ετοιμάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι λεφτόδεντρα υπάρχουν, ανθίζουν και υπάρχει δυνατότητα μείωσης φόρων, δήλωσε στον Alpha 98,9 ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, σχολιάζοντας τις πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αφορούν εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήργησε την προκαταβολή φόρου στις επιχειρήσεις, όταν ήταν στην κυβέρνηση; «Εμείς παραλάβαμε μια χώρα σε καταστροφή και καταφέραμε και τη σώσαμε. Οι μεγαλύτερες μειώσεις φόρων – και του ΕΝΦΙΑ – από το 2010 έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ(…)Πολλές από αυτές τις σταμάτησαν και της ξαναφέρνουν τώρα».

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, και τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργησή του, είπε: «Τον ΕΝΦΙΑ δεν τον νομοθετήσαμε εμείς. Τον νομοθέτησαν άλλες κυβερνήσεις. Εμείς δεν καταφέραμε να τον καταργήσουμε, αλλά τον μειώναμε κάθε χρόνο και το 2019 τον μειώσαμε πάρα πολύ».

«Οι προτάσεις που έχουμε κάνει είναι συγκεκριμένες, μετρήσιμες και κοστολογημένες», πρόσθεσε και αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ είπε: «Περιμένετε, σε λίγο καιρό θα βγουν οι προτάσεις μας και γι’ αυτόν τον τομέα. Να ξέρετε ότι θα υπάρχουν εκπλήξεις».

«Θέλω να συγχαρώ τον πρωθυπουργό, διότι διέψευσε αυτούς τους κακόβουλους κυβερνητικούς που έλεγαν ότι δεν υπάρχουν λεφτά κι ότι τελειώσαν τα χρήματα. Απέδειξε ότι λεφτόδεντρα υπάρχουν και ανθίζουν και υπάρχει δυνατότητα μείωσης φόρων», είπε σχολιάζοντας τις πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αφορούν εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Για το ποιοι φόροι μειώνονται, ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε: «Στις μειώσεις φόρων δεν υπάρχουν μέσα γιατροί δημόσιων νοσοκομείων, νοσηλευτές, αστυνομικοί, λιμενικοί, αυτοί που είναι στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, αυτοί που πετάνε τα αεροπλάνα μας… Θα πρέπει, αφού έχει τη δυνατότητα, έχει λεφτά και μοιράζει, μειώνει φορολογικές υποχρεώσεις σε κάποιους έχοντες και κατέχοντες, ας δώσει έστω κάτι μικρό συμβολικό και σε αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή, είτε για την πανδημία είτε για τα εθνικά θέματα».

Ερωτηθείς γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκαν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα γιατροί και νοσηλευτές, απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πάρα πολλά στον τομέα της υγείας. Δεν έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει, διότι δεν υπήρχε ο χρόνος και η οικονομική δυνατότητα».

Επισήμανε ότι το μεγαλύτερο μέρος από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ το υλοποίησε.

Πηγή:newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/5/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/5/2024 Διανύουμε μία Δευτέρα γεμάτη όνειρα, ιδανικά, ευαισθησία, ανάγκη για προσφορά, αλληλεγγύη αλλά και ενεργοποίηση νέων ιδεών και νέων σχεδίων! Τα κερδισμένα...