Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για διορισμό Ζούλα στην ΕΡΤ: Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)

Δεν αποτέλεσε έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει την θέση του Προέδρου της ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Ζούλας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, όπου ωστόσο καταγγέλλεται η κυβέρνηση για «πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση». «Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο» αναφέρεται σε οξείς τόνους από την Κουμουνδούρου. Η απάντηση από πλευράς κυβέρνησης στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε μέσω ανακόινωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Στέλιου Πέτσα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και τον Κωνσταντίνο Ζούλα:

«Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)…

Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου «επιτελικού κράτους»: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά.

Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια «νέα αρχή». Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν».

Από πλευράς κυβέρνησης, η απάντηση στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάληψη της θέσης του προέδρου της ΕΡΤ από τον Κωνσταντίνο Ζούλα, ήρθε μέσω ανακόινωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Στέλιου Πέτσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 78 Οι συζητήσεις του ψυχίατρου Νικολαίδη με τον Χρήστο αρχίζουν να...