Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Την αποχή και τα λοιπά κόμματα κοιτούν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ευκαιρία για συσπείρωση και στήριξη των προοδευτικών υποψηφίων βλέπουν πως είναι οι εκλογές του β΄ γύρου των αυτοδιοιητικών εκλογών στο Μαξίμου.

Ένα βήμα τη φορά θέλουν να κάνουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ και αφού τελειώσει η αυριανή εκλογική αναμέτρηση θα συνεχίσουν για τη “μητέρα των μαχών” που είναι οι κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Δεν είναι τυχαίο πως ήδη η Επιτροπή ψηφοδελτίων που απαρτίζεται από τους Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Σκουρλέτη, Αλέκο Φλαμπουράρη, Δημήτρη Βίτσα, Θεόδωρο Δρίτσα και Έφη Καλαμαρά έχει πιάσει δουλειά.

Οι υποψηφίοι βουλευτές, ειδικά στην περιφέρεια, θα προέρχονται μέσα από την κοινωνία και αρκετοί θα έχουν δώσει και τη μάχη των αυτοδικοικητικών εκλογών. Αυτοί θα κληθούν να σταθούν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ “πόρτα – πόρτα”, όπως λένε χαρακτηριστικά οι κορυφαίοι της κυβέρνησης.

Το ζητούμενο, πάντως για την Κουμουνδούρου σε αυτή τη σύγκρουση είναι σε προγραμματικό επίπεδο να μπορέσει να επικοινωνήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σχέδιο του κόμματος. Η εκλαϊκευσή του είναι το ζητούμενο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Τετάρτης έχει επιφορτιστεί με αυτόν τον ρόλο. Δίπλα του θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Άλεξης Χαρίτσης και ο Γιώργος Σταθάκης.

Το βλέμμα των επιτελών του Μαξίμου είναι ήδη στραμμένο στο ποσοστό των πολιτών που δεν πήγαν στην κάλπη (41,24%). Θα πρέπει οι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να κατανοήσουν πως οι κάλπες των εθνικών εκλογών βγάζουν τη νέα κυβέρνηση και η “χαλαρότητα” της ψήφου των ευρωεκλογών δεν υπάρχει πια.

Το στοίχημα ωστόσο είναι διττό για την Κουμουνδούρου. Υπάρχει μια ακόμα “δεξαμενή” ψηφοφόρων, γύρω στο 21%, που ψήφισε τα λοιπά κόμματα τα οποία δεν κατάφεραν να περάσουν το όριο εισόδου στην Ευρωβουλή. Μπορεί η πλειοψηφία αυτών να βρίσκεται στα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο επειδή οι σχηματισμοί που θα κατέβουν στις εθνικές εκλογές θα είναι πολύ λιγότεροι στην Κουμουνδούρου ευελπιστούν η πόλωση που θα προκληθεί να οδηγήσει πολίτες προς τις λίστες τους.

Οι αυριανές κάλπες

Στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών στην περιφέρεια Αττικής η μάχη θα είναι μεταξύ του Γιώργου Πατούλη και της Ρένας Δούρου.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα αναμετρηθούν ο Χρήστος Μέτιος και ο Χριστόδουλος Τοψίδης από το στρατόπεδο της ΝΔ.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η αυριανή βραδιά για τη Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, νυν Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να χάσει.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα διεκδικήσουν ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Την περιφέρεια στην Πελοπόννησο θα διεκδικήσουν ο Πέτρος Τατούλης και ο Παναγιώτης Νίκας.

Στη Στερεά Ελλάδα στο β΄ γύρο πέρασε ο υποψήφιος Φάνης Σπανός και ο ανεξάρτητος, Απόστολος Γκλέτσος.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα αναμετρηθούν οι Χριστιάνα Καλογήρου με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Για τη μάχη των δήμων, στην Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης θα συγκρουστεί με τον Νάσο Ηλιόπουλο, στον Πειραιά ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο Νίκος Βλαχάκος, ενώ ο Νίκος Ταχιάος με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα πήραν το εισιτήριο του β΄ γύρου στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: newpost

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 162 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 162 Όλα δείχνουν ότι ο Παρασκευάς θ' ανέβει τα...