Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η χαμένη ευκαιρία της Κηφισιάς επιβεβαιώθηκε

Τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών στον Δήμο μας, ήταν από απογοητευτικά μέχρι θλιβερά για όλους τους συμμετέχοντες υποψηφίους Δημάρχους. Δέκα Τέσσερεις Υποψήφιοι Δήμαρχοι διεκδικούσαν τον Δήμο, αγνοώντας το γεγονός ότι, ασχέτως ποσοστών ενός εκάστου, το προκύψαν Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω της απλής αναλογικής, αποτελεί ένα συνονθύλευμα αντιφατικών προσωπικοτήτων, θέσεων και απόψεων, προσδοκώντας τελικά να επικρατήσει η αγάπη τους για την Κηφισιά, για να ληφθούν κάποιες χρήσιμες για την Κηφισιά αποφάσεις. Ίδομεν!

Τα ποσοστά των δώδεκα εξ αυτών, κυμαίνονται από 1,25% έως 6,62%. Είμαι βέβαιος ότι ποτέ οι ίδιοι δεν πίστευαν ότι τα ποσοστά τους θα ήταν τόσο χαμηλά. Επειδή αρκετοί, αν όχι όλοι, πίστευαν ότι θα βρίσκονται στην πρωτοδεύτερη θέση, πρέπει να είναι και ο βασικός λόγος που αρνήθηκαν την πρότασή μου για συνένωση τεσσάρων-πέντε συνδυασμών, που κατά την εκτίμησή μου, θα είχε δημιουργηθεί μια δυναμική νίκης και θα παίρναμε τον Δήμο από την πρώτη Κυριακή. Είναι βέβαιο ότι θα είναι μετανιωμένοι που δεν δέχθηκαν.

Όμως, με όλο τον σεβασμό μου και τη φιλία μου με όλους, αυτό που θα έπρεπε να κυριαρχήσει στην απόφασή τους, ήταν η δέσμευσή μου να παραιτηθώ σε δύο χρόνια, τα οποία θεωρούσα αρκετά για να επιλυθούν τα καθημερινά προβλήματα και να αναμορφωθεί η Κηφισιά σε έναν λαμπρό ζηλευτό Δήμο, θέτοντας τις βάσεις για τη λειτουργία ωσάν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι, με σχέδιο να παραδώσω την Δημαρχία σε εκείνον που θα επιλεγόταν από μια προσυμφωνημένη διαδικασία.

Με άλλα λόγια τους ζητούσα να μεταθέσουν για δύο χρόνια τις ευγενείς φιλοδοξίες τους για τη Δημαρχία.
Για το μόνο που λυπάμαι ειλικρινά, είναι ότι χάθηκε η ευκαιρία για την Κηφισιά να αναβαθμιστεί σε ένα αξιοζήλευτο Δήμο πολύ υψηλού επιπέδου. Κρίμα!

Νίκος Αναγνωστάτος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ