Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αναδιάταξη Πολιτικού Σκηνικού

Καταστροφή ολική ήταν για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης το ζήτημα με το Μακεδονικό και η αντίστοιχη ψήφιση από τις βουλές των Σκοπίων και της Ελλάδας της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μια κυρίαρχη επιλογή της κυβέρνησης η οποία περιορίστηκε στην σύνταξη μιας παραγράφου, σαν γραπτή ανακοίνωση. Το γεγονός ότι δεν ψηφίστηκε από τους βουλευτές ενός κόμματος αλλά από βουλευτές άλλων κομμάτων που ανήκουν σε διαφορετικές κοινοβουλευτικές ομάδες αποτελεί βόμβα πολιτικής απονομιμοποίησης, εξαϋλώσης του κειμένου κυριολεκτικά.

Το παραπάνω γεγονός αυτό συνέπεικουρει και η μη υπογραφή του κειμένου της συμφωνίας από την κύριο Τσίπρα! Ο κύριος Κατρουγκαλος υπέγραψε την συμφωνία ως αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών.

Η Νέα Δημοκρατία η αξιωματική αντιπολίτευση στο φόρουμ των Δελφών με τον αρχηγό της κύριο Μητσοτάκη δήλωσε πως θα σεβαστεί την συμφωνία!

Ένα κομμάτι μεγάλο, σωστά κατά την κρίση μας, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας συντάσσεται με την γνώμη του κυρίου Σαμαρά,που κινείται σε διαφορετική γραμμή από τον πρόεδρο του. Ορθά καθώς υπερασπίζεται την ίδια του την ιστορία. Φυγόκεντρες τάσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δυνατόν να αναπτυχθούν.

Στο ΠΑΣΟΚ η ενιαία γραμμή όπως αυτή εκφράστηκε από την πρόεδρο του, και η αντίσταση στην επίθεση και την υφαρπαγή των στελεχών από το κυβερνών κόμμα λειτούργησε συσπειρωτικα. Ο χώρος του πατριωτισμού που ιδρυτικά εξέφραζε φαίνεται πως επαναπροσδιορίζει την πολιτική. Οι απώλειες των στελεχών του περισσότερο ενίσχυσαν παρά έκαναν ζημιά καθώς οι αρχηγικές τάσεις και η υπέρμετρη αλαζονεία δεν τυγχάνουν αποδοχής από την κοινωνία. Όσο και αν οι μηχανισμοί είναι σκληροί. Πλέον δεν υπάρχει στην εποχή της κρίσης κάτι που να οδηγεί τον πολίτη εκβιαζομενο να στηρίξει οποιοδήποτε υποψήφιο. Ακόμη και στην περίπτωση των κυβερνητικών στελεχών ο ανταγωνισμός σε εξευτελιστικές για τον πολίτη πράξεις της εξουσίας, όπως παραδείγματος χάρη τα ρουσφέτια στο στρατό, είναι υψηλός και οι βουλευτές απέχουν επιδεικτικά αλλά αυτοπροστατευτικα.

Η Κύπρος λειτουργώντας Εθνικά ήδη βάζει τις βάσεις της οικονομικής αυτονομίας. Η Ελλάδα ως έθνος είναι πάνω από όλα και αυτό έχει την σημασία του. Ο καιρός θα δείξει πολλά. Εκτιμούμε πως ο κυβερνητικός συνασπισμός που τελικά τώρα είναι κυβερνητικό πολύγωνο θα καταρρεύσει παταγωδώς. Το Μακεδονικό Ζήτημα,οι φωτιές στο Μάτι, η Μάνδρα και οι νεκροί της θα στοιχειώσουν την κυβέρνηση. Οι παροχές σε ορίζοντα εκλογών λειτουργούν αρνητικά παρά θετικά για τον πολίτη. Ο Έλληνας είναι γενναιόδωρος αλλά σε καμία περίπτωση αφελής. Οι ψηφοφόροι αναζητούν κομματικές στέγες. Σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές πηγαίνουν κεντρικά στελέχη γιατί στην Βόρεια Ελλάδα δεν θέλει κανείς να κατέβει για δήμαρχος. Τα φαινόμενα των προληπτικών προσαγωγών είναι επικίνδυνα για την δημοκρατία. Άραγε θα δούμε και το στρατό στο δρόμο; Αεροσκάφη εισέρχονται στον εθνικό εναέριο χώρο από το καθεστώς του Μαδουρο. Καμία χώρα πλην Ελλάδας δεν τα έκανε δεκτά! Υπόνοιες για μεταφορά του χρυσού της Βενεζουέλας και η οικονομική του απορρόφηση από τα κυβέρνητικα στελέχη είναι σενάρια τρόμου που δυστυχώς υπάρχουν στην ατμόσφαιρα. Μόνο σε χώρες που δεν λειτουργούν θεσμοί γίνονται αυτά! Φαίνεται να πραγματοποιείται η τελευταία ” μπάζα” σε εισαγωγικά ο όρος. Ο,τι περισωθεί!

Ο κύριος Κουφοντινας πραγματοποιεί βόλτες εκεί που σκότωσε ακόμη και απλούς πολίτες.

Γιατί άραγε; Ο Ρουβίκωνας έχει αναλάβει ρόλο Ρομπέν των δασών και πραγματοποιεί όπου αυτός κρίνει ιδεολογικά επιδρομές; Σίγουρα φαινόμενα σοκαριστικά για δημοκρατίες. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε πως είναι σε τροχιά απόλυτης κατάρρευσης ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ με σωστή στρατηγική ενιαίο προγραμματικό λόγο έχει πολλές πιθανότητες να καταγράψει υψηλό ποσοστό για την Ελλάδα πρώτα. Οι παρακαταθήκες που άφησε και τα επιτεύγματα σε κοινωνία, πολιτισμό και αγορά του στην Ελλάδα, παρά τα πολλά λάθη είναι σημαντικά. Όλα αυτά τα σημάδια δείχνουν να βαδίζουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα στην επαναφορά στην εντατική. Μια εντατική που αρχίσαμε να βγαίνουμε το 2014 το καλοκαίρι. Ίσως και από τον φόβο των δύο κυβερνητικών εταίρων όπως λέγεται αλλά δεν συμφωνούμε. Ο φόβος δίχως δουλειά δεν παράγει αποτελέσματα. Είναι ελληνικό φαινόμενο η απαξίωση , δυστυχώς των προσπαθειών και η ύφανση σεναρίων συνωμοσίας.

Σε τέτοιο υψηλό βαθμό η Ελλάδα τους ενώνει τους έχοντες ελάχιστη εθνική συνείδηση. Οι εκλογές που πιστεύουμε πως θα πραγματοποιηθούν στην λήξη της συνταγματικής θητείας φαίνεται πως μάλλον δεν θα δικαιώσουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Η δημοκρατία,οι θεσμοί,η κοινωνία και η αγορά δεν είναι στατικά φαινόμενα, εκδικούνται, Έχουν την αναφορά στον άνθρωπο και τις ανάγκες του και επαναφέρουν την ορθή τάξη των πραγμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ