Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Βαλκανικός Νεοφιλελευθερισμός

Μωραΐτης: Στρατηγικός αντίπαλος η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της ΝΔ – Πιστεύω στην μεγάλη προοδευτική συμμαχία

Γράφει ο Βαγγέλης Μπλάτζος

Περνώντας την σκυτάλη από την πολιτική εξήγηση συμμετοχής του στην κυβέρνηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα στελέχους των ΚΙΔΗΣΟ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ΣΥΡΙΖΑ σαν να απαντούσαμε ως απλοί πολίτες άμεσα μέτοχοι των διοικητικών πράξεων αναφέρουμε τα εξής ως μια υποθετική στιχομυθία , ένα είδος διαλόγου.

“ Έχετε απόλυτα δίκαιο κύριε Μωραίτη, σωστά τίθεται η άποψη σας στην πολιτική καθημερινότητα. Περιμένουμε όποτε από εσάς ως άνθρωπο της παραγωγής την κατάθεση ρεαλιστικών, κοστολογημένων προτάσεων που θα βοηθήσουν την χώρα μας να κινηθεί σε αναπτυξιακή τροχιά με κοινωνική δικαιοσύνη όπως ευαγγελίζεστε. Είναι δόκιμο να το επιτύχετε γοργά και να κατατεθεί το επιστημονικό πόνημα σας και στους θεσμούς ώστε να αξιολογήσουν και να εκτιμήσουν την σοβαρότητα που η διαδρομή σας θα επιβεβαιώσει και στην πράξη. Είναι παρήγορο στην χώρα της σήψης να υπάρχουν οάσεις αισιοδοξίας και αγνού πατριωτισμού όπως η δική σας. Δυστυχώς όμως είμαστε ως αποτέλεσμα χρόνιων παθογενειών και νοοτροπιών κακοπροαίρετοι στο σύνολο ως λαός. όποτε επιβάλλεται εθνικά να πράξτε την παραπάνω προτροπή και αγωνία μας γιατί θα κατηγορηθείτε άδικα για κυνικού τύπου διαπραγμάτευση , πολιτικό καιροσκοπισμό για την κατάληψη υπουργικής καρέκλας, πολιτικό ενδοτισμό και απουσία ουσιαστικών ιστορικών αναφορών στο Μακεδονικό ζήτημα που έχουν εθνικά επιζήμιες επιπτώσεις , ανθρώπινη αχαριστία, κάτι που φυσικά δεν θέλουμε να το δεχτούμε ούτε ως οξύμωρη πολιτική κριτική!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ