Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

«Ψήνεται» ραντεβού Τσίπρα με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Ακόμα μια ευκαιρία να συζητήσουν όλα τα φλέγοντα ζητήματα των δυο χωρών θα έχουν, εκτός απροόπτου, στην Νέα Υόρκη ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Καλά πληροφορημένες πηγές δεν απέκλειαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευση του ΟΗΕ – που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα – να έχουν τη δεύτερη συνάντησή του μέσα σε 3 μήνες μετά το τετ α τετ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.

Είναι γεγονός πως η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών έχει φέρει νέα δεδομένα στις σχέσεις των δυο χωρών και δεν αποκλείεται οι δυο ηγέτες σε αυτή τη συνάντηση να επιχειρήσουν να δουν αν μπορεί να γίνει το δεύτερο βήμα.

Όπως είχε δημοσιεύσει το newpost.gr ο Ερντογάν αναμένεται να τοποθετηθεί από το βήμα του ΟΗΕ στις 25 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι λίγο μετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει τον λόγο το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου.

Μπορεί στην Νέα Υόρκη να θεωρείται πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί ένα νέο ραντεβού του Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσολγου – προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για έναν νέο κύκλο συζητήσεων για το κυπριακό – ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούσαν στο newpost.gr, πως “ενώ υπάρχει βούληση, οι προσδοκίες δεν είναι ψηλά, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις για σημαντικές πρωτοβουλίες”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται στην Νέα Υόρκη να συναντηθεί και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Πηγή: newpost

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ