Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δημοσκόπηση ανατροπή στο Πρώτο Θέμα: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή

Δημοσκόπηση έκπληξη παρουσιάζει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα σήμερα Κυριακή της εταιρείας Marc, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μεν, ο τελευταίος όμως παρά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι έχει μειώσει αρκετά τη διαφορά, μέσα στο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 29,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19% με τη διαφορά των δύο κομμάτων να βρίσκεται στο 10,9%.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,9%, το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου με 2%, το Ποτάμι με 1,4%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3% και τελευταίοι εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 1,2%.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc ξανά για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, στις 17 Ιουνίου του 2018 η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα επίπεδα των 14,4 μονάδων, δηλαδή σε λιγότερο από 3 μήνες και με την τραγωδία στο Μάτι ο ΣΥΡΙΖΑ μάζεψε τη διαφορά κατά 3,5 μονάδες.

Δείτε την δημοσκόπηση του Ιουνίου ΕΔΩ

 

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 69,5% έναντι 14% του ΣΥΡΙΖΑ.
Το 77,6% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την τραγωδία με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Το 81,1% θεωρεί ότι υπήρξε ολιγωρία από τον κρατικό μηχανισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ