Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΕΓΑΝΕΣ 0-0 Μέτριος αλλά κράτησε το μηδέν

Στην πρόβα τζενεράλε για τα παιχνίδια με την Λουκέρνη, ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος, άσφαιρος και χωρίς πολύ φαντασία στην «λευκή» ισοπαλία απέναντι στην Λεγανές.

Θετικό βαθμό μόνο στην ανασταλτική λειτουργία πήρε ο Ολυμπιακός στην φιλική αναμέτρηση με την Λεγανές. Στην πρόβα τζενεράλε για τα παιχνίδια με την Λουκέρνη, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στερήθηκε φαντασίας, είχε λίγες καλές στιγμές και το 0-0 απέναντι στην πολύ αμυντικογενή Λεγανές ήρθε πολύ φυσιολογική, σε μία φιλική αναμέτρηση με λίγες καλές στιγμές.

Με εκπλήξεις… πίσω

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1 κι ενώ οι… μπροστά έμοιαζαν να είναι οι βασικοί με την τριάδα των Λάζαρου, Ποντένσε, Φορτούνη, πίσω από τον Γκερέρο, πίσω το πράγμα μπέρδευε.

Οι μπακ (Ομάρ, Τσιμίκας) ήταν οι φυισολογικοί, όχι όμως και το πειραματικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Μιράντα – Βούκοβιτς, με τον Μπουχαλάη να παίρνει θέση δίπλα στον Καμαρά στην καρδιά της μεσαίας γραμμής.

Ορεξάτος στο ξεκίνημα. αλλά…

Μπορεί ο κόσμος να άφησε μισοάδειες τις εξέδρες του «Καραϊσκάκης», όμως ο Ολυμπιακός είχε κέφι στο ξεκίνημα, κάτι που μεταφράστηκε με αρκετές ορθολογικές επιθέσεις και επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ.

Το πρώτο σουτ από τον Τσιμίκα (1’) πέρασε άουτ, ενώ ανάλογη τύχη είχε κεφαλιά του Λάζαρου, μετά από πολύ ωραία οργανωμένη επίθεση και σέντρα του Ομάρ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερνε να κλέβει μπάλες στο κέντρο και να προσπαθεί να παίξει άμεσα στο επιθετικό τρανζίσιον, όπως στην φάση του 19ου λεπτού, όμως η κόντρα με τις καλές προϋποθέσεις κατέληξε σε άστοχο συρτό σουτ του Καμαρά, μετά από καλή πάσα του Γκερέρο.

Ωστόσο, το πρώτο «αχ» ακούστηκε στο 20ό λεπτό. Ο Ολυμπιακός έκρυψε την μπάλα από τα αριστερά, η σέντρα του Ποντένσε στο πίσω δοκάρι είχε στόχο τον Φορτούνη, όμως ο Σεράντες με εκπληκτική επέμβαση με το αριστερό χέρι αρνήθηκε το 1-0.

Ακίνδυνοι Ισπανοί

Ουσιαστικά αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση του πρώτου μέρους. Η Λεγανές έδειχνε επηρεασμένη από την ζέστη και δεν μπόρεσε να βγάλει ούτε μία φάση της προκοπής, άλλωστε οι τελικές του πρώτου μέρους (4-0) το μαρτυρούν αυτό.

Ωστόσο, στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός έπεσε κι αυτός, παγιδευμένος σε ένα στείρο και αργό τέμπο, χωρίς πολλές εξάρσεις.

Στο ίδιο έργο θεατές

Το αργό τέμπο, ο ληθαργικός ρυθμός συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να δείχνουν εξαιρετικά σφιγμένες και χωρίς μεγάλη διάθεση. Ο Γκερέρο δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά μετά σέντρα του Φορτούνη (49’), ενώ ένα βολέ του Λάζαρου στην κίνηση (59’) δεν ανησύχησε τον Σεράντες.

Για να δούμε μία τελική της Λεγανές χρειάστηκε να φτάσουμε στο 62ο λεπτό και ένα σουτ του Καρίγιο, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Γκερέρο σημάδεψε ξανά τον Σεράντες σε νέα σέντρα του δραστήριου Ποντένσε.

Οι πολλές αλλαγές έβαλαν φρένο σε οποιοδήποτε ρυθμό, με τις δύο πιο αξιοπρόσεχτες στιγμές που ξύπνησαν την εξέδρα να είναι η αντικατάσταση του Σιόβα και η επανεμφάνιση (στις καθυστερήσεις) του Βασίλη Τοροσίδη, όπου το χειροκρότημα έπεσε με αφθονία.

Ένα στείρο 0-0, σε ένα μέτριο ματς, που είχε μόνο τακτική χρησιμότητα για τους δύο προπονητές και τίποτα άλλο…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μιράντα (92’ Τοροσίδης), Βούκοβιτς (80’ Σισέ), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (85’ Χατζισαφί), Χριστοδουλόπουλος (67’ Βρουσάι), Φορτούνης (85’ Φετφατζίδης), Γκερέρο (85’ Ανσαριφάρντ).

ΛΕΓΑΝΕΣ (Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο): Σεράντες, Χουανφράν, Σιόβας (85’ Ουνάι), Εζέκιελ, Ραούλ Γκαρσία, Γκουμπάου, Γκαρσία (72’ Οχέδα), Ελ-Ζαρ (72’ Άβιλες), Ρολάν (46’ Σϊλβα), Καρίγιο.

sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/5/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/5/2024 Διανύουμε μία Δευτέρα γεμάτη όνειρα, ιδανικά, ευαισθησία, ανάγκη για προσφορά, αλληλεγγύη αλλά και ενεργοποίηση νέων ιδεών και νέων σχεδίων! Τα κερδισμένα...